İmkânsızlık içinde kendine imkân yarattı

Murat ÇİFTÇİ Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yeni dramlarına şahitlik etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz

Murat ÇİFTÇİ

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin yeni dramlarına şahitlik etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde topladığı kâğıtları sıkıştırıp bantla saran bir çocuk top şeklini verdiği kâğıtlarla oynarken objektiflerimize takıldı.

Suriyeli olduğu öğrenilen bir çocuk kendi imkânları ile topladığı kâğıtları bir yumaç haline getirerek top şeklini verdi. Topladığı kâğıtları sıkıştırarak bantla saran Suriyeli çocuk bu kâğıtlarla top gibi oyun oynadı.

Çocuğun bu hareketini gören bazı vatandaşlar, “İnsanlar elde ettikleri şeylere şükretmeli, Suriyelilerin dramlarına her gün şahitlik ediyoruz. Allaha her nefes alıp vermemizde şükretmeliyiz. Çocuğun bu hareketi de bizi çok duygulandırdı, çocuk kendi imkânları ile kâğıtları topladı ve top şeklini vererek arkadaşları ile oynamaya başladı yani imkânsızlık içerisinde kendine imkân yarattı diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

#

14 May 2015 - 07:27 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.