İlk Robot Ameliyatı yapıldı

[embed]http://www.youtube.com/watch?v=qTAMcdVCnDA&feature=youtu.be[/embed] [embed]http://www.youtube.com/watch?v=oMWohNwokBA&feature=em-upload_owner#action=share[/embed]

[embed]//www.youtube.com/watch?v=qTAMcdVCnDA&feature=youtu.be[/embed]

[embed]//www.youtube.com/watch?v=oMWohNwokBA&feature=em-upload_owner#action=share[/embed]

Şanlıurfa'da Da Vinci Robotu ile 55 yaşındaki hastaya radikal prostatektomi ameliyatı yapıldı.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Şanlıurfa'da bir ilke imza attı. Nasa teknolojisiyle robotik cerrahi ile ameliyatı yapıldı.Türkiye'de sadece 27 adet hastanede bulunan cihaz artık Şanlıurfa'da başarılı bir şekilde kullanıma başladı. Da Vinci Robotu ile 55 Yaşındaki Ramazan T. başarılı robot ile prostatektomi ameliyatı yapıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi( başhekim) Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Gülüm, Cerrahi tekniğinin geldiği son nokta olan Da Vinci Robotu ile cerrahi Urfa'da kullanılmaya başladığını belirten Gülüm," Türkiye için çok sayılı olan Urfa'ya komşu olan hiç bir ilde Da Vinci Robotu sistemi mevcut değil, Şanlıurfa’da robotik cerrahi sistem kullanılarak yapılan ilk ameliyat ,ile prostat sorunu olan 55 yaşındaki hastaya radikal prostatektomi ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı. Şanlıurfa’ya komşu illerin hiçbirinde bu cerrahi sistemin olmadığı göz önüne alınırsa buralardaki hastalar için de Şanlıurfa cazibe merkezi olabilir. Hatta yabancı ülkelerden de hasta kabul edebiliriz. Robotla prostat kanseri yani radikal prostatektomi tüm dünyada robotla en çok uygulanan robotik ameliyattır. Robotik cerrahi ile hastalarda daha az kanama, daha az ağrı, erken ayağa kalkması gibi faydalar sağlanabilmekte, bunun yanında doktorlar için de ameliyat bölgesine yakın çalışma, üç boyutlu görme, organı 16 kata kadar büyütebilme, sinir koruyucu veya tümör cerrahisinde daha hassas, etraf dokulara zarar vermeksizin ameliyat yapma avantajları mevcuttur” ifadelerini kullandı.

#

28 Nis 2015 - 13:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.