İlçe nüfusu kadar mülteci geldi

Abdullah YİĞİT IŞID ile PYD arasında Kobine'de devam eden şiddetli çatışmalardan kaçıp Şanlıurfa'ya sığınan mülteci sayısı yaklaşık

Abdullah YİĞİT

IŞID ile PYD arasında Kobine'de devam eden şiddetli çatışmalardan kaçıp Şanlıurfa'ya sığınan mülteci sayısı yaklaşık 50 bini buldu.

Suriye’nin Kobani ilçesindePYD ile IŞİD arasında devam eden şiddetli çatışmalar sonucunda, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Suriyelilerin sayısı 50 bine yaklaştı.

Suruç, Suriye sınırının açılmasıyla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giren binlerce insanının arasında hasta ve sakatların olması, sınırdaki geçişleri iyice zorlaştırıyor Suriyeli mülteciler yurtlarından kaçarak Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırındaki mayınlı araziye yığıldı. Buradan kontrolsüz bir şekilde tellerden Türkiye topraklarına giriyorlar. Suriyelilerin bir bölümü Aligör Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’na yerleştirilirken diğer mülteciler ise çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinde kalıyor. bir çok mülteci ise Şanlıurfa şehir merkezine gelerek burada bulunan akrabalarının yanına yerleşti.

#

20 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.