İl Özel İdaresi Göbeklitepe Yolunu Asfaltlıyor

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bilinen ilk tapınakların yer aldığı söylenen tarihi ve turistik öneme sahip Göbeklitepede ulaşımı sağlayan Göbeklitepe

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu bilinen ilk tapınakların yer aldığı söylenen tarihi ve turistik öneme sahip Göbeklitepede ulaşımı sağlayan Göbeklitepe yolunun asfaltlama çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda Şanlıurfa İl Özel İdaresi tarafından sürdürülmektedir.

Unesco kültür mirasına aday olabilecek bölgenin gelişmesinde ve tanınmasında bir değer olarak anılması, ulaşımın buradaki değerinin bilinip yolların onarılması ve yenilenmesi , Göbeklitepe’yi her yıl ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi bir hizmet vermek adına mevcut yolun günümüz şartlarında ulaşım ihtiyaçlarına rahat ve konforlu bir şekilde cevap verebilmesi amacıyla sıcak asfalt uygulama çalışmaları başlatılmıştır. Buradaki yolların standardizasyonun yapılması, asfalt kalitesinin yükseltilmesi, turizme maddi katkı sunabilmesi, ulaşımın genişletilmesi, bölgedeki köylere olan ulaşımı kolaylaştırması ve köylülerin ulaşım sorununa çözüm getirmesi, hizmet faydası güdülmesi ve Göbeklitepe gibi önemli bir tarihi merkezin buraya ev sahipliği yapmasından dolayı bölgenin hem ulusal hem de uluslararası alanda arkeolojik marka olarak bilinmesi gerektiğinin farkında olunarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’nun takibinde yürütülmekte ve çalışmalara devam edilmektedir.

İl özel İdaresi Göbeklitepe yolunun standartlarını üst seviyeye çıkartarak daha önce 5 metre olan yol genişliğini 8 metre yüksekliğe, bu bölgede sulu tarım yapılmasından dolayı düşük olan yol yüksekliğini 70 cm yüksekliğe getirip, yol kenarındaki açık drenaj sisteminin yerine borular döşenerek kapalı drenaj sistemine geçilmiştir.

Göbeklitepe yolunun hizmet ömrünü uzatacak şekilde yenilenmiş, karayolları standartlarına ve kalitesine getirilmiş eski ve ihtiyaçlara cevap veremeyen halinden yepyeni bir hale kavuşturulmuş vatandaşlarımızın hizmetine ve ulaşımına sunulmuştur. Bu yola ulaşım ağıyla bağlı olan KayaKöy, Göktepe, Derman, Altındağ,Örencik, Ekmekli, Nokta, Küçük İstanbul, Derman, ve Kaba Haydar vb. olmak üzere bir çok köyün ulaşımını sağlamasında ana unsur rolünü taşıyan yolun asfaltlama çalışmalarına yerinde görmeye ve bizatihi tespitlerde bulunmaya gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile Milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Mahmut Kaçar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Yol ve Ulaşım Müdürü Yaşar Fırat ile bu çalışmalara yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bölge halkı katılmış, Göbeklitepe yolunun modern görünüme bürünmesinde ve sağlanmasında büyük emeğinin yanı sıra kişisel özveride bulunarak bu konu üzerinde ehemmiyetle duran İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve çalışma ekibine başarılarından dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

#

13 Haz 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.