İki Aile Arasındaki Husumet, Barış Yemeğiyle Son Buldu

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde Aydın ile Yapışık aileleri arasında bir kişinin öldüğü kavga nedeniyle oluşan husumet düzenlenen barış yemeği

Nusaybin ilçesinde yaşayan Aydın ve Yapışık ailelerinin gençleri arasında yaklaşık 2 ay önce çıkan kavgada, Umut Aydın (17) öldü. İki aile arasında başlayan husumetin sona ermesi içini kanaat önderleri ve siyasetçiler girişimde bulundu. Midyat ve Nusaybin'deki bazı kanaat önderleriyle Ak Parti Nusaybin İlçe Başkanı Latif Özel, Hüda-Par İlçe Başkanı Halil Talayhan'ın çabasıyla iki aile barışmaya ikna oldu.

İki aile arasında bir düğün salonunda barış yemeği verildi. Yemeğe, Aydın ve Yapışık ailelerinin yanı sıra Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, barışa aracılık edenler ile çok sayıda davetli katıldı. Nusaybin İlçe Müftüsü İrfan Açık'ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan yemekte bir araya gelen aileler, okunan dualar sonrası barıştırıldı.

17 Oca 2018 - 23:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.