Hukuk Şahsımızda Katledildi

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan bir mektup yazarak kendisi gibi diğer milletvekillerine yapılanların

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, bir mektup yazarak, kendisi gibi, diğer milletvekillerine yapılanların bir hukuksuzluk olduğunu söyledi. Ayhan, yazdığı mektupta masumiyet karinesinin ayaklar altına alındığını kaydetti. Halkın, yaptığı ve yapacağı eylemlerle bu hukuksuzluğa karşı çıkacağını belirten Ayhan, BDP ve HDP milletvekillerinin başlatmış olduğu açlık grevini de anlamlı bulduğunu söyledi.

“İçeride de olsam dışarıda da olsam, halkın tevecühünü taşıdığımın bilinmesini isterim”

Tutuklu milletvekillerinin tutukluluk süresinin sürekli ertelenmesini bir hukuksuzluk olarak değerlendiren Ayhan, yazdığı mektupta şunları aktardı: Anayasa mahkemesinin aldığı kararın gereği yerel mahkemelerce yerine getirilmiş olsaydı bugün halkımızla buluşmuş olacaktık. Ancak bir kez daha bizlerin şahsında Kürt Halkına reva görülen hukuksuzluk olmuştur. Öyle bir hukuksuzluktur ki masumiyet karinesi ayaklar altına alındı. Aynı zamanda da evrensel hukuk normları hiçe sayıldı. Hukuk adeta bizim şahsımızda katledildi.

Halkımız, Kürt halkına reva görülen bu sömürge hukukunun hesabını daha çok örgütlenerek, mücadele ederek boşa çıkaracaktır. Buna inancım tamdır. Bu süre zarfında halkımız iradesine sahip çıkmıştır. Eylem ve etkinliklerle bu haksızlığı asla kabul etmeyeceklerini haykırmışlardır.

Yine sosyal medyada şahsıma dönük büyükşehir belediye başkanlığı hususunda ciddi bir teveccühün olduğu bilgisini aldım. İçerde de dışarıda da olsak halkımızın teveccühüne, ilgisine, alakasına ve güvenine layık olmanın sorumluluğunu her dönemden daha fazla taşıdığımı belirtmek isterim. Halkımızın bu duyarlılığını selamlıyorum.

Ayrıca karşı karşıya kaldığım bu hukuk garabetini protesto amaçlı olarak HDP ve BDP’li milletvekillerimizin başlatmış oldukları açlık grevlerini çok anlamlı bulduğumu ve selamladığımı ifade etmek isterim.

Özgür yarınlarda buluşmak dileklerimle selamlar, saygılar. (URFANATİK)

#

22 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.