Hayvan Pazarında Son Gün Hareketliliği

Hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Kurban Bayramı'na bir gün kala hayvan pazarları hareketlendi.

Hayvan Pazarında Son Gün Hareketliliği
Video için play'e tıklayın

Kentte geçimini hayvancılıkla sağlayan besiciler, dört gözle beklediği Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Kentin farklı noktalarında Hayvan satış yapmaya yapılıyor. Kentte besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla günün ilk ışıklarıyla hayvan pazarının yolunu tutuyor.

Burada kurbanlıkları araçlardan indiren besiciler, pazar esnafı ve alıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise hayvanların sağlık durumunu titizlikle inceledikten sonra fiyat için esnafla sıkı bir pazarlığa giriyor. Pazarda küçükbaş hayvanlar 800 liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulurken, büyükbaş hayvanlar ise ortalama 8 bin liradan satışa sunuluyor.

Kurban Bayramı'na bir günü kala besiciler, büyük emeklerle bakıp büyüttükleri kurbanlıkları satma telaşını girdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda, bazı alıcılar fiyatların pahalı olmasından şikayetçi oldu. Kurbanlık satan besiciler ise, yem fiyatlarının pahalı olduğunu ve buna bağlı olarak küçük ve büyükbaş hayvan fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti.

Besiciler İsa Çiftçi geçen seneye göre küçük ve büyükbaş hayvan fiyatlarının pahalı olduğunu belirterek, bunun nedenini ise yem ve et fiyatlarının yüksek olmasına bağladı. Çiftçi, şuanda istedikleri satışı yapamadıklarını vurgulayarak, Kurban Bayramına son 1 gün kala satışların artığını söyledi. Küçükbaş kurbanlık koyunlar, 800 ile 1 Bin 400 Liradan, büyükbaş hayvanlar ise 8 ile 14 bin lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle kurbanlık almaya gelen vatandaşlar, satıcılarla sıkı pazarlık içine girdikleri görüldü.

Pazar esnafı ise bayrama sayılı bir gün kala yoğunluğun arttığını ve bugünden sonra daha da yoğun günlerin kendilerini beklediğini ifade etti.

20 Ağu 2018 - 09:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.