Hastanemizde idrar yoluna protez (idrar yolu kelepçesi) yerleştirme ameliyatlarına başlandı

Şanlıurfa da İdrar kaçırma hayat konforunu bozan önemli bir şikâyettir. Bu şikâyet bir hastalık belirtisidir. Erkek hastalarda idrar kaçırma sebepleri

Şanlıurfa, da İdrar kaçırma hayat konforunu bozan önemli bir şikâyettir. Bu şikâyet bir hastalık belirtisidir. Erkek hastalarda idrar kaçırma sebepleri idrar yolu enfeksiyonu, nörojenik mesane (mesanenin sinirsel hastalığı), prostat ameliyatı sonrası ve pelvik (mesane ve prostat için) radyoterapi sonrası izlenebilmektedir. Kadın hastalarda idrar kaçırma sebepleri idrar yolu enfeksiyonu, nörojenik mesane, strese bağlı idrar kaçırma ve üriner fistüller olarak görülmektedir. İdrar kaçırmanın medikal tedavisi (pelvik taban egzersizi, antikolinerjik ilaç) ve cerrahi tedavisi (mesaneye botox enjeksiyonu, mesane boynuna dolgu maddesi enjeksiyonu, asma (sling) ameliyatları ve artifisyel sfinkter implantasyonu (idrar yolu kelepçesi) ) olarak yapılabilmektedir. Uzun yıllar boyunca idrar kaçırma şikâyeti olan M.K isimli hastanın sorunu prostat ameliyatı sonrası başlamıştır. Bu şikâyet ile hastanemize başvuran hastanın idrar yoluna artifisyel sfinkter (idrar yolu kelepçesi) uygulaması Op. Dr. Engin ÖZBAY, Op. Dr. Emre Can Polat ve Op. Dr. Fatih ÇELİK tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Bu sayede hastanın uzun yıllar boyunca var olan idrar kaçırma şikâyeti bu ameliyat ile ortadan kaldırıldı.

#

11 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.