Hastanelerde Hasta Hostesler Göreve Başladı

Sağlık hizmetlerinin etkin verimli kaliteli sunulabilmesi ve hasta memnuniyetinin artırılabilmesi amacıyla Şanlıurfa Devlet Hastaneleri bünyesinde hasta

Sağlık hizmetlerinin etkin, verimli, kaliteli sunulabilmesi ve hasta memnuniyetinin artırılabilmesi amacıyla Şanlıurfa Devlet Hastaneleri bünyesinde hasta hostesleri göreve başladı.

Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hasta istek ve beklentilerine istenilen yerde, istenilen zamanda ve istenilen kalitede cevap verebilen sağlık tesisleri oluşturmak zorundayız. Çünkü hastaların yaşadığı evden ve ortamdan çok farklı bir yer olan hastanelerde zorunlu olarak kalması, birçok sıkıntı ve sorun yaşamasına zaman zaman da olsa neden olabilmektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde yatarak tedavi için gerekli olan yatak ve oda düzenlerinin sağlanması, yiyecek ve içecek hizmetlerinin planlaması, temizlik ve genel bakım hizmetlerinin eksiksiz olarak verilmesi, sağlık hizmetlerinin bütününün etkinliği açısından son derece önemlidir.

Bu nedenle beklenen hizmeti sunabilmek için hasta beklentilerini tespit etmek gereklidir. Bu tespitleri yapmak için işi sadece yatan hastaları ziyaret etmek olan Şanlıurfa genelinde 17 hasta hostesi görevlendirdik;

Bu görevliler; Hastanelerimizde düzenli olarak hasta ve yakınlarına memnuniyet anketleri düzenlemekte, günlük rutin yatan hasta ziyaretleri gerçekleştirilmekte ve hastaneyi terk ettikten sonra telefon ile görüş, öneri ve şikâyetler alınmaktadır. Böylece hastalarımız sadece teşhis ve tedavide değil, santralden, danışmaya, oda hizmetlerinden, yemek sunumuna kadar eksiklerimizi görmemize ve kalitemizi yükseltmeye yardımcı oluyorlar.”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, “Sağlık sektörü elbette bir sektör ama her şeyden önce insanı temel alan, insan eksenli bir sektördür. Bu nedenle sağlıkta rekabet de kalite de olmalıdır. Hastaları, hasta ziyaretçilerini ve gelen misafirleri hastaneye adım attığı andan itibaren karşılayıp, yönlendirme ve bilgilendiren, yatan hastaları ziyaret eden, temizlik, yemek ve otelcilik hizmetleri konularında özel olarak eğitim alan hasta hostesleri birimini hayata geçirdik, amacımız her zaman hasta memnuniyetini ön planda tutmaktır” ifadelerini kullandı.

#

02 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.