“Hastane değil, doktora ihtiyaç var”

Şanlıurfa'daki tüm hastanelerde yoğunluk oluşurken özellikle çocuk hastalıkları hastanesi tıklım tıklım oluyor. Yoğunluğun oluşması nedeniyle

Şanlıurfa’daki tüm hastanelerde yoğunluk oluşurken, özellikle çocuk hastalıkları hastanesi tıklım tıklım oluyor. Yoğunluğun oluşması nedeniyle vatandaşlar kaliteli hizmet alamazken, sağlık personelleri de rahat çalışamıyor. Doktor yetersizliği nedeniyle hastanede uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar, duruma tepki göstertirken, kentte çalışan doktorlar da iş yoğunluğundan şikayet ediyor. Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa’da görev yapan doktor ve diğer sağlık çalışanları, batıdaki illerde çalışan sağlık çalışanlarından daha fazla iş yapıyor. Daha yoğun çalışan sağlık çalışanları, herkese hizmet vermeye çalışırken, hastalar uzun süre beklemekten şikayet ediyor. Doğurganlıkta Türkiye ortalamasının üzerinde olan Şanlıurfa’da doğum hastanesinde de yoğunluk oluşurken, mevcut yatak kapasitesi yetersiz kalıyor.

HASTANE İÇERİSİNDE NEFES ALINAMIYOR

Tıka basa dolu olan hastanede, muayene olmaya gelen hastaların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle içeride nefes alacak durum kalmıyor. Sağlık çalışanları dahil tüm vatandaşlar zor durumda kalırken, Şanlıurfa’daki bu hastane sorunlarının giderilmesi bekleniyor. Vatandaşların şikayet ettiği bu durumun hastane sayısıyla ilgisi olmadığını söyleyen Ramazan Gümüş, “hastane sayısında sıkıntı yok. Mevcut hastanelerde yeteri kadar hizmet ve ekip verilsin sıkıntı olmaz. Daha fazla hastane yapılmasına gerek yok. Daha fazla doktora ihtiyacımız var. Daha fazla yatak kapasitesine ihtiyacımız var. Önce bu sorunlar giderilsin” diye konuştu.

HASTANENİN MİSAFİRHANELERİ YOK

Kentteki birçok hastanede misafirhane olmazken, misafirhanesi olan hastanelerde ise misafirhane hasta yakınlarının ihtiyacını karşılayamıyor. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde misafirhane yapılmasına rağmen, tüm hasta yakınları hastane bahçesinde serdikleri halıların üzerinde dinleniyor. Hastaneye yapılan misafirhanenin kapasitesi yetersiz olduğu için vatandaşlar, hastane bahçesinde yatıyor. Aynı şekilde çocuk hastalıkları hastanesi ve Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesinde misafirhane olmadığı için vatandaşlar hastane bahçesinde ve ağaçların gölgesinde dinleniyor. Gülizar Gülebak

#

22 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.