Harran'da muz elması rekora koşuyor‏

Naci ÇETİNDAĞ Şanlıurfa'da bu yıl havaların serin geçmesi Ovada yetişen muz elmasının rekoltesinde verim yüksek oldu. Türkiye'nin en büyük

Naci ÇETİNDAĞ

Şanlıurfa'da bu yıl havaların serin geçmesi Ovada yetişen muz elmasının rekoltesinde verim yüksek oldu.

Türkiye'nin en büyük barajı olma özelliği taşıyan Atatürk Barajı'na 85 kilometre uzaklıkta bulunan Harran Ovası'nda muz ve elma yetiştirmeye elverişli topraklar olduğunda yetiştirilen muz elması meyvesini vermeye başladı.

Ovada birçok çiftçinin denemek amaçlı ektikleri elmaları yetişti ve yaz ayına girilmesine rağmen ağaç dalları elmalarla dolu. Çiftçiler, “Havaların yağışlı ve serin geçmesi elma ağaçlarının olumlu etkiledi. Elma ağacı yükünü taşıyamıyor. Aşırı derecede ağaçlarda ürün yükü var sürekli elma dalları kırılıyor-ya da ağaç devriliyor” dedi.

Üreticiler, aşırı rüzgardan ağaçların kırılıp devrilmesinden tedirgin.

#

01 Tem 2015 - 12:17 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.