Harran’da Arpa Hasat Başladı.

Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da arpa hasadına başladı.  Geçen yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olan

Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da arpa hasadına başladı.

Geçen yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kuraklığın etkilediği bölgede, bu yıl ilkbahar ve kış aylarında etkili olan yağışlar dolayısıyla, hububat ekili alanlarda rekolte artışı bekleniyordu, ancak tam hasat zamandı fırtına, sel ve dolu çoğu ekili arpalara zarar verdi.

Harran Ovasında ve il genelinde yaklaşık 1 haftadır başlayan arpa hasadı devam ediyor.

Bu yıl yağışların etkisiyle bölgenin önemli bir bölümünde üretim artışı gözlenirken, sel ve dolunun vurduğu yerlerdeki ekili arpada büyük zararlar meydan geldi.

#

24 May 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.