Harran Üniversitesi Bir Başarıya Daha İmza Attı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar cerrahisi Ana bilim dalının tertiplediği kısa adı ECMO olan ‘' vücut dışı solunum ve dolaşım

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar cerrahisi Ana bilim dalının tertiplediği kısa adı ECMO olan ‘’ vücut dışı solunum ve dolaşım desteği ‘’ toplantısı yapıldı.

Şanlıurfa Hilton otelde yapılan toplantıya il ve il dışından konu ile ilgili birçok bilim adamı katılırken, ilk sunumu Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi AD başkanı Doç. Dr Mustafa Göz yaptı.

Oldukça verimli gecen toplantıda; erişkin, çocuk ve yeni doğan hastalarda ani ortaya çıkan kalp ve akciğer yetmezliği, boğulma, kazalar ve zehirlenmelere bağlı akciğer ve kalp desteğine ihtiyaç duyulan hastalarda, hastanın iyileşmesine kadar geçen sürede hastayı hayatta tutan bu sistem gündeme getirilerek tartışıldı.

Toplantı sonunda dünyada son 5 yılda yoğun kullanım alanı olmasına rağmen ülkemizde kullanımın sınırlı olduğu bildirildi. Harran Üniversitesi Kalp ve Damar cerrahisi kliniğinin ise ülkemizde V-v. ECMO uygulamalarında ilk sırada ve en deneyimli merkez olduğu vurgulandı.

#

12 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.