Harran Onları Konuşuyor

Şanlıurfa'nın Harran İlçesinde Ören Yeri'nde UNESCO Dünya Miras Geçici'nin düzenlediği kaza çalışmalarında 8 ev hanımı İŞKUR üzerinden

Şanlıurfa Harran ilçesinde Ören Yeri'ndeki kazı çalışmaları 100 kişilik ekiple hızla devam ederken Yapılan kazılarda saraylardan hanlara, hamamlardan çarşılara kadar birçok kalıntının gün yüzüne çıkarılmasında bölgede yaşayan 8 Harranlı kadın da aile bütçesine katkıda bulunmak için kazı çalışmasında destek veriyor.

Kazı alanında çalışan Harranlı kadınlar," Önce yadırgadık daha sonra burada çalışmak bize zevk vermeye başladı. Başka kadınlar bizim burada çalışmamızı yadırgadılar daha sonra herkes alıştı, eşlerimiz, de bize destek veriyor. Ören Yerinde Çalışmak bize heyecan veriyor. Bu işin sürekli devam etmesini istiyoruz. Böyle tarihi bir iş yapmak çok güzel. Daha önce hiç akılımızın ucundan bile burada çalışmak geçmezdi. Eskiden mevsimlik işçi olarak başta, Çukurova olmak üzere farklı illere gidip çalışıyorduk ama kazılar sayesinde artık burada çalışıyoruz akşam da evimize gidiyoruz" diye konuştular.

Kazı ekibi ise, biz bayanların çalışmasında çok memnunuz kazı çalışması esnasında çok dikkatliler çıkan mozaikleri titizlikle yıkıyorlar biz kendilerinden çok memnunuz" diye belirtiler.

11 Eki 2018 - 09:04 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.