Harran Kazanlar "Birlik Beraberlik" İçin Kaynadı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sağlık mahallesinde düzenlenen geleneksel birlik ve beraberlik sofrasına katılım yoğun oldu.

mehmet
Haber albümü için resme tıklayın

Eyyübiye ilçesine bağlı Sağlık mahallesinde Tamah aşiret önde gelen simalarından Fevzi Anaz tarafından Mahalle vatandaşlarına ve çevre mahalle halkına yemek verildi. Yemeğe Tamah Aşiretinin üyeleri yanı sıra Kanaat önderleri, Mustafa Acu Ovanın tanınmış aşiret liderleri katılım gösterdi.

Gelen misafirler için dev kazanlar kaynadı, Yöresel yemek olan saç kavurma bulgur pilavı ve kuru fasulye ikram edildi. Birlik ve beraberliğin göstergesi olan yemek, Aşiret içi dayanışmayı da gözler önüne serdi…

Mahalle halkı; "Umut ediyoruz ki Aşiretler böyle tablolarla karşımıza çıksın. Aşiretçilik; birlik beraberlik ve dayanışma için var olsun. Zorba aşiretçilik yapısından kurtulmamız gerekiyor"dediler.

Mustafa Acu ise," her hafta bir kırsal mahallede davete bulunacağız bu şekilde ikramlar devam edecek günün meselesini tartışacağız bu bir yumruk gibi bir olacağız diri olağız her zaman devletimizin yanındayız" dedi

10 Oca 2018 - 14:36 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.