Harran'’da Pamuk Rekora Kırdı

Türkiye'nin önemli pamuk üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da çiftçiler yüksek verim ve rekolte elde etmenin sevincini yaşıyor.

alo
Haber albümü için resme tıklayın

GAP projesi kapsamında Atatürk Barajı'nın sağladığı olanaklar sayesinde ekim alanları her geçen yıl artan pamuk, lifiyle tekstil, çiğidiyle yağ sanayisine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ciddi miktarda ham madde sağlıyor.

Bölgede "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk, bu yıl rekolte, fiyat ve destekleme oranlarıyla üreticisinin yüzünü güldürdü. Geçen yıllarda düşük fiyattan yakınan çiftçiler, bu yıl 2,85 lira civarında seyreden fiyatlar sayesinde rahat bir nefes aldı.Verimde de umduğunu bulan üretici, eylül ve ekim aylarının yağışsız geçmesi sayesinde de pamuğu kolayca topladı.

Harran da pamuk hasadı yapan çiftçiler GAP'ın pamuk hasadını arttırdığını belirtirken; “Eskiden dekar başına 300 kilogram pamuk alırdık. Bu yıl dekar başına 650 kilogram pamuk almayı planlıyoruz. bu sene pamuk eken çok . O yüzden pamuk fiyatında artış gözlendiği belirtildi.

07 Eki 2017 - 09:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.