Hanımlara müjde! Ev ekmeğiniz bir telefonla kapınızda

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde faaliyet gösteren Urfa Ev Ekmeği tesisi hanımların yüzünü güldürüyor.

Hanımlara müjde! Ev ekmeğiniz bir telefonla kapınızda
Hanımlara müjde! Ev ekmeğiniz bir telefonla kapınızda
Video için play'e tıklayın

Kentin yöresel lezzetlerinden olan Ev ekmeğini zor şartlarla yapmaya çalışan hanımlar artık ekmeklerini hazır alabilecek.
Yaygınlaşan sitelerle birlikte binasının bahçesinde ev ekmeği yapamayan hanımlar Urfa Ekmeği tesisi sayesinde sofralarına ev ekmeği koyabilecek.
Şanlıurfa’da hanımların eskisi gibi ev ekmeği yapamadığını belirten Urfa Ekmeği tesisi sahibi Hikmet Çatır, hanımların tek bir telefonla evinde ev ekmeği bulundura bileceğini söyledi.
İşletmeci Çatır, “Bölgeye baktım sitelerde hiç ev ekmeği yapılmıyor çünkü sitelerde yapılması yasak buda bizim ekmeğimizdir. Geçmişten bugüne biz ev ekmeğini biliriz ev ekmeğini gördük sofraların vazgeçilmezidir. Çünkü bir Urfalı ev ekmeği olmadan sofraya oturmaz. Dolayısıyla benden ev ekmeğinin unutulmaması için bu işe girdim” dedi.

EKMEKLER KEPEKLİ UN İLE YAPILIYOR

Ekmeklerinin kepekli un ile yapıldığını bu nedenle sağlıklı üretim yaptıklarını sözlerine ekleye İşletme sahibi Çatır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hanım ablalarımız bu durumdan memnun çünkü onlar evde ekmek yaparken sabahtan akşama kadar evde huzur kalmaz birde yorulurlar bir haftada onun acısını çekerler ondan sonra bizim ekmeklerimiz çok güzeldir şöyle güzel bizim unumuz kepeklidir. Sağlıklıdır ekmeklerimizi beğeniyorlar çünkü ekmeklerimizin kenarı sağı solu her yeri eşit kalınlıkta. Ne incedir ekmekler nede kalın tam ortasıdır.”

EL DEĞMEDEN ÜRETİLİYOR

Ekmeğe el değmeden makine yardımıyla ürettiklerini söyleyen Çatır, “Makine hamur yoğuruyor sonra makine açıp onu pişiriyor bizlerde paketliyoruz” ifadelerini kullandı.
Hazırlanan ekmeklerin istenilen adrese götürdüklerini aktaran Çatır, ekmeği 12 buçuk kilo un ile yaparak 50 TL’ye de satışını yaptıklarını vurguladı.

25 Eki 2016 - 16:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.