Haller Büyük Bir Cazibe Merkezi Olacak

Şanlıurfa ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş Mega Haller yasasını desteklediklerini belirterek öyle olması durumunda büyük bir cazibe merkezine dönüşeceklerini

Geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının hallerle ilgili yeni düzenleme yapacaklarını ve artık normal haller yerine daha büyük olan Mega Hallerin olacağını ifade ederek bu bakımdan Hal Yasasını değiştireceklerin belirtti. Yeni gelecek hal yasası ile birlikte meyve sebzeden tutun et ve balık ürünlerinde bir arada satılacak. Bu konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Şanlıurfa ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş, bu projenin yıllardan beridir hayalleri olduğunu ve söz konusu hal pazarların mega haller olması ile hallerin daha cazibe merkezi olacağını belirtti.

‘Bizim hayalimizde olan bir projedir’

“Tabi bizimde destek verdiğimiz bir projedir.” diyen ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş, “Yıllardır hayalini kurduğumuz bir projedir. Ama saha da ne şekil uygulanacak onu görmemiz lazım. Tabi bir karmaşık içerisinde gerek meyve sebze satışını gerekse et ve et ürünlerini süt ve süt ürünlerinin aynı bölgede olması yine bölgesel hallerinde bu kompleksin içeresinde yer alması da bununla birlikte bu mesleklerle irtibatta olan birçok yan mesleklerinde bu komplekse dahil edilmesi bir sirkülasyon kuvveti bir müşteri pazarlama sistemi doğuracaktır. Bizimde tavsiye ettiğimiz bir projedir.” dedi

‘Federasyon Olarak Projeyi Destekliyoruz’

“Bu projenin tabi yapım aşamasında birlikte istişare etmek gerçekten bu mesleği icra eden esnafların görüşlerini dikkate almak projenin başarısına bir katkı sağlamış olacaktır.” Sözlerini söyleyen, “Bizde federasyon olarak bu projeyi destekliyor bu projelerle ilgili eleştirilerimizi de bakanlığa iletiyoruz. Tabi şuan da bizim Şanlıurfa’da en büyük sıkıntımız şire pazarının ayrı bir yerde olması, hal pazarımızın ayrı bir yerde olması, bununla birlikte yeni kurulacak balık pazarının ayrı bir yerde olması müşteri potansiyelini üçe dörtte ayırmaktı. Bizim temennimiz ki bunların bir kompleks içinde yer almasıdır. Gerçekten hem vatandaşımızın rahat ulaşım açısından hem de esnafımızın daha güzel bir pazara kavuşması adına bize desteliyoruz.” diye konuştu.

‘Mega haller her şeyi içinde barındıracak’

“Şimdi bunu bir market olarak düşünelim, malumuz biz yıllarda alışverişimizi bakkallardan yapardık.” Cümlelerini diyen Akbaş, “Bakkal bir yedeydi, mana bir yerde, kasap bir yerdeydi. Şimdi bu bahsedilen kompleks her şeyi içinde barındıracaktır. Ben sebze satıyorsam yine sebze satmaya devam edeceğim. Yani farklı ürünler satan kişiler bir arada olacak. Herşe bir arada oldu mu daha büyük bir cazibe merkezi olacaktır. Bizde bu yüzden destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

26 Eyl 2017 - 18:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.