Halı Saha Değil Çukur Sahası

Eyyübiye İlçesinde bulunan Eyüp Kent Mahallesinde bulunan hali saha bakımsızlıktan kullanılmayacak hale gelirken sokakta top oynamak zorunda kalan çocuklar

Son yıllarda ülkemizde belediyeler artık rutin işlerinden hariç sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ediyorlar. Bununla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir ve İlçe belediyeleri sosyal belediyecilik ile birçok projeleri hayata geçirdiler. Eyyübiye’nin Eyyüp Kent Mahallesi 3967. Sokakta bulunan Hali Saha bakımsızlıktan kullanılmayacak durumda. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden belediyeler sokaklardaki çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma adına bu tür çalışmalar yapmakta. Ama söz konusu mahallede bulunan ve mahalle çocukları için yapılan halı saha bakımsızlıktan ve sahipsizlikten kullanılmayacak bir halde. Zeminde oldukça derin çukurların açıldığı halı saha da tellerini komplesi kopmuş durumda. Artık kullanılmayacak duruma gelen halı sahadan dolayı mahalle çocukları sokak aralarında top oynamak zorunda kalıyor.

Mahalleli evleri satmak zorunda kaldı

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre bakımsızlıktan dolayı artık harabeye dönen halı saha da top oynayan çocukların toplarının sürekli evlerine girmesi camların kırılmasına neden olmasından dolayı evlerini sattıklarının söylediler.

‘Bizim ek oyun alanımız burası’

Yaklaşık 3 yıldır harap şekilde olan halı saha bir türlü yapılmıyor. Mahalle çocukları mahallelerinin tek oyun alanı olan halı sahalarının bu durumda olmasından dolayı mahallelerinde top oynamak zorunda kaldıklarını ve gelen geçen araçlardan dolayı da zorluk çektiklerini belirterek geçen araçlardan dolayı hayatlarının tehlikede olduğunu belirtti.

Kaç kere Beyaz Masa’yı aradık

Eyyüp Kent Mahallesi 3967. Sokakta yer alan halı Saha ise Eyyübiye Belediyesine bağlı. Uzun zamandan beridir kullanılmayacak durumda olan saha için mahalle sakinleri birçok kez Eyyübiye Belediyesi Beyaz Masa yetkililerini aradıkları ve yetkililerin kendilerine verdikleri tek cevabın ise yapacağız olduğunu söylediler.

‘Harabe bir iskelet gibi duruyor burada’

Konu ile ilgili görüşlerini ve şikâyetlerini bize aktaran mahalleliler, “Bu saha uzun zamandan beridir böyle. Bizim mahallemizdeki çocukların tek oyun alanı bu halı sahaydı ama oda artık yok çünkü her yeri dökülmüş oynanmayacak duruma gelmiş. Saha’nın telleri komple kopmuş zeminde büyük ve geniş çukurlar açılmış durumda. Ondan dolayı haraba bir iskelet gibi bizim mahallede bulunuyor. Biz kaç kere yetkili kişileri aradık ama bir türlü bir gelişme olmadı.” dedi.

‘Ya yapsınlar yâda kökten kaldırsınlar’

“Bütün mahalledekilerin hepsi Eyyübiye Belediyesine bağlı Beyaz Masa ekiplerini aramıştır.” Diyen Mahalle sakinleri, “Ama yetkililerden herhangi bir gelişme olmuyor. Sürekli yapacağız deyip geçiştiriyorlar. Bizimde çocuklarımız sokakta topla oynamak zorunda kalıyor. Durum böyle olunca yoldan geçen araçlar oluyor yani çocuklarımız için can tehlikesi var. Biz yetkili kişilerden ya halı sahayı yapmalarını ya da kökten buradan kaldırmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

‘Bazı mahalleliler evlerini satmak zorunda kaldı’

“Gördüğünüz gibi çocuklar sokakta top oynuyor hata o kadar kullanılmayacak durumda ki bazen çocuklar burada her tehlikeye rağmen top oynadıklarında top oynarken teller olmadığından dolayı topları evlerin camlarına veya avlularına gidiyor bundan dolayı halı Saha’nın karşısında bulunan bir komşumuz evini satmak zorunda kaldı. Ama yetkililer bir türlü gereken çalışmayı yapmadı gittiler. Yani biz fazla bir şey istemiyoruz Saha’nın tekrardan tadilattan geçirilmesini istiyoruz. Karşısında zaten sağlık ocağında bulunuyor hem buranın görüntüsünü de bozmuş oluyor.” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

28 Eyl 2017 - 17:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.