Halfeti'ye Turist Akını Devam Ediyor

Güneydoğu'nun önemli turizm merkezlerinden Halfeti ilçesinde Birecik Barajı gölündeki tekne turu sayısında 23 Nisan tatilinde büyük artış yaşandı.

23 Nisan tatilinin 3 gün olması nedeniyle Türkiye’nin bir çok ilinden gelen vatandaşlar Güneydoğunun Bodrumu olarak bilinen Şanlıurfa il sınırları arasında bulunan koyda gönüllerince gezen yerli turistler tekne turlarıyla vatandaşlar eğlenip coştular.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde vatandaşlar 3 günlük 23 Nisan tatilini fırsat bilerek gönüllerince eğlendi. Yerli turistler bayramın son gününde Halfeti'ye akın ederek, tekne turları ile stres attı.

Şanlıurfa kent merkezinin 120 kilometre kuzeybatısında yer alan Halfeti’de, restoran işletmeciliği ve tekne turları gibi işlere yönelen vatandaşlar, ilçenin gizli kalmış doğal güzelliklerini turizmle bütün dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Halfeti, siyah gülleri, tarihi öneme sahip evleri, bir bölümü sular altında kalan camisi ve tekne turlarıyla her yıl yerli ve yabancı turist kafilelerinin biraz daha artan taleplerini karşılamaya çalışıyor. Aziz Nerses Kilisesi, Bar Şavma Manastırı ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale, kaya kilisesinin yer aldığı tarihi Savaşan Köyü’ne teknelerle düzenlenen turlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Duba üzerine kurulu lokantaların hizmet verdiği ilçeyi ziyaret edenler, en çok tekne turuyla Fırat Nehrinde gezmenin mutluluğunu yaşıyor.

25 Nis 2018 - 09:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.