Halfeti'ye Akınlar Başladı

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında 'Sakin şehir' ağına dahil edilmesinin ardından

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen, mistik tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, yeni sezonda turist akınları başladı.

Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor. Yapılacak plaj çalışmaları ve konaklama sorunun giderilmesiyle Halfeti'nin saklı cennet olmaktan çıkarak Güneydoğu'nun Bodrum'u olacağı belirtildi. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin önemli bölümü Birecik Barajı'nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Çoğunluğu çiftli olan ilçe sakinlerinin evleri sular altında kalanları 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı.

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği tur için teknelerinin tamirini yapan işletmeciler, teknelerini boyayıp, süsleyerek yeni sezona hazırladı. Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen ilçede, turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor. Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı yakalıyor. Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü olarak da bilinen bölge ilgi gören yerler arasında bulunuyor.

Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetişen "Karagül" bitkisini görme fırsatı da buluyor. Bu yıl önceki yıla göre sezonun yoğun bir şekilde erken başladığı ilçede, işletmeciler, ziyaretçi sayısında büyük artış bekliyor.

Yeni yapılan 55 tekne kapasiteli modern bir yüzer marina ve deniz fenerine ile Halfeti Güneydoğu’nun yeni turizm merkezi olduğunu kanıtladı.

İsmini Halfeti ilçesinde yetişen bir gül alan Karagül dizisi üç yıl önce çekilen dizi Halfeti’de turizmin gelişmesinde büyük etkisi oldu gelen yerli ve yabancı turistler hem dizinin çekildiği mekanları hemde dizinin isminin verildiği Karagül görmek için Halfeti’ye geliyor.

21 Mar 2018 - 11:35 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.