Halfeti Eriği Görücüye Çıktı

Halfeti'de dalların meyveye durduğu Erik Ağaçlarında köylüler ilk hasadını yaptı.Baharın ilk meyvelerinden olan badem ve erik Halfeti meyve bahçelerinde

Bahar ayların gelmesiyle Halfeti’de yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Tarihin ve suyun buluştuğu nokta olan Halfeti’de su üzerinde tarihi turizm yapılıyor. Tarihi turizmin yapıldığı Halfeti’de sular altında kalmış evleri ve camileri görenler hayran kalıyor. Barajların yapılmasıyla sular altında kalan Halfeti turistlere adeta görsel bir şölen yaşatıyor.

Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya başladı. Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin önceki yıl "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de turizm sezonu başladı

Halfeti sahil kenarlarında tezgahlarda erikler 100’er gramlık paketler halinde 4 liradan satıyor.

Yeşil eriğimin faydaları

Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler.

Düzenli olarak kütür kütür yeşil erik yemek diş etlerini güçlendir.

Yeşil erik vücutta kan yapmasına yardımcı olur. Ayrıca, anemi gibi kırmızı kan hücrelerinin eksikliği ile ilgili hastalıklar erikteki zengin C vitamini ve demir içeriği nedeniyle engellenmekte etkili olmaktadır.

Kilo vermek istediğinizde de yeşil erik tüketin. Yeşil erik tükettiğinizde kan şekeri düzeyleri olumlu etkilenir. Erik yedikten sonra kan glikozu ortada görünmektedir. Kan şekeri ne kadar dengeli seyrederse kilo vermek o kadar dengeli ve sürekli olur.

Akciğerler bakımı ve sağlığında etkilidir: Yeşil erik yiyenlerin astım, akciğer kanseri, soğuk algınlığı, öksürük ve çok kronik akciğer sorunları gibi akciğer sorunlarından uzak kaldığı araştırmalarca saptanmıştır.

20 Nis 2018 - 09:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.