Hal Kapısında Ekmek Kavgası

Şanlıurfa ŞUTİM Toptancı Hali'nin kaldırımında gün ağarırken sıraya giren Suriyeliler iş umuduyla akşama kadar bekliyor. Havanın soğuk yağışlı

Haliliye ilçesi ŞUTİM yanında her gün kaldırım üzerinde Suriyeli çiler inşaat ya da taşıma işlerinde işçi arayanların ilk baktıkları yerlerden. Her gün yüzden fazla Suriyeli insan bu kaldırımlarda işçi arayan işverenleri bekliyorlar. Sabaha karşı dört sularında halin önüne gelmeye başlıyorlar. Üç, dört saat sonra sayıları 100'ü buluyor. İşçiye ihtiyacı olan Şanlıurfalılar buraya gelerek birer, ikişer, bazen beşer, onar Suriyelileri topluyor. Suriyeliler yük taşımacılığında, inşaatlarda ve tarlalarda çalıştırılıyor.

Anlattıklarına göre, aslında hepsinin Suriye'de bir işi vardı. Kimi ticaretle uğraşıyor, kimi taksi şoförlüğü yapıyor, kimi de üniversitede okuyordu. İç savaşın çıkması ile hayatlarını sürdürmek için yeni bir yaşam ve iş imkânlarının peşine düştüler.

Adının Hasan olduğunu söyleyen 23 yaşındaki Suriyeli genç Halep’ten beş sene önce geldiğini anlatıyor. Önce Gaziantep’e gittiğini, daha sonra bir arkadaşı vasıtasıyla Şanlıurfa'ya geldiğini anlatıyor. 13 kişilik ailesiyle yaşıyor. Evde onunla birlikte üç kişi çalışıyor. Ayda 500 lira kira ödüyorlar.

Mahmut El Mustafa ise yaklaşık 4 sene önce Rakka’dan Şanlıurfa'ya geldiğini söylüyor. O da 12 kişilik ailesiyle yaşıyor. Ailede iki kişi çalışıyor. Bazen boyacılık yaparak, bazen inşaatlarda çalışarak hayatlarını kazanıyorlar.

# urfa, İŞ

24 Kas 2017 - 10:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.