Hafta Sonlarını Çöp Toplayarak Geçiriyorlar

Şanlıurfa'da dar gelirli ailelerin çocukları çöp konteynırinde ekmek kavgası veriyor. Yaşları 10 ila 15 arasında değişen çocuklar çöplükte

Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan ve düzenli bir gelire sahip olmayan ve aile bireyleri çalışamayacak durumdaki aileler, çareyi çocuklarını çalıştırmakta buluyor. Okul çağındaki çocukların çöp toplaması veya elinde dartı aletiyle sabahtan akşama kadar çalışması, onların okula gitmesine ve derslerine çalışmasına engel olurken, geçimlerini sağlayabilmek için bu işleri yapmaya mecbur olduklarını söyledi.

Kentte her geç gün artan çocuk işçiliğinde yürek burkan görüntüler çıkıyor, çocuklar sabah soğuğuna aldanmadan ekmek mücadelesi vermeye devam ediyorlar. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte evlerinden çıkan çocuklar, akşama kadar topladıkları eşyaları hurdacıya satarak evlerine ekmek götürüyorlar. Kendi yaşlarındaki çocukların hafta sonu tatilinde eğlenirken onlar ise aile bütçesine katkı sunmak için çalışmak zorunda kalıyor.

Eyyübiye ilçesinde yaşayan 10 kardeş ve Babası hasta olan15 yaşında Ahmet K. ve Amcasıoğlu adaşı 12 yaşındaki Halil D. aile bütçelerine katkıda bulunmak için hafta sonlar çöpten karton topluyor. Halil K. 15 yaşında 8. sınıfa gidiyor, amcasıoğlu ve adaşı Halil K. ise 12 yaşında 6. sınıfa gidiyor.

Halil K. " Evde 10 kardeşiz Babam hasta ben ve iki kardeşim çalışıyoruz hem aileme yardım ediyorum hemde okul masraflarımı çıkarıyorum. Özellikle hafta sonları okul olmadığında Sabah erkenden hurda toplamaya çıkıyorum. Artık topluyorum. Zor bir iş. Topladıklarımı hurdacıya satıyorum. Günlük 10 - 15 bazen 30 TL kazanıyorum" şeklinde konuştu.

12 Yaşındaki Halil K. ise ,"Benimde ailem fakir yazın pamuk tarlasında çalışıyoruz, kışında okul olmadığı zaman amcamoğlu ile birlikte çöplerden topladıklarımızı topladığımızı eşyaları hurdacıya satarak ailem yardım ediyorum"dedi.

21 Kas 2017 - 09:48 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.