Hafriyat alanı oluşturulmuştu ama kullanılmadı

Akçakale yolunun 5. Kilometresinde valilik tarafından hafriyat alanı oluşturulmasına rağmen vatandaşlar hafriyat ve çöplerini yol kenarına döküyor.

Akçakale yolunun 5. Kilometresinde valilik tarafından hafriyat alanı oluşturulmasına rağmen, vatandaşlar hafriyat ve çöplerini yol kenarına döküyor. Çöplerin yolun kenarına dökülmesi üzerine İkizce köyü yolu kapanma noktasına geldi.

Hafriyat ve çöplerin dökülmesi sonucu daralan yol, köylülere geçiş zorluğu yaşatıyor. Daha önce çift şerit olan yol, şimdi ancak tek aracın geçebileceği duruma geldi. Çöplerin yola taşması üzerine çift yönlü yol, tek geçişli yol haline geldi. Valilik tarafından oluşturulan hafriyat alanı ise kullanılmayınca, hafriyat için ayrılan alanın yolu da kapatıldı.

Vatandaşların çöp ve hafriyatını döktüğü alanda uyarı tabelaları olmasına rağmen vatandaşlar, uyarıları dikkate almıyor. Yollarının kapatılması üzerine tepki gösteren köylüler belediyeyi göreve çağırarak, buralara çöp ve hafriyat dökenlere ceza yazılmasını istedi. Köye giden yol üzerinde çöplerin dökülmesi, öte yandan etrafa pis kokular yayıyor. İkizce köyünde oturan vatandaşlar, çöp ve hafriyatların yol kenarına döken vatandaşların duyarlı olup, hafriyatların hafriyat alanına dökmesini isterken, belediyenin de görevini yapıp, buralarda denetim yapmasını istedi.

İkizce köyü halkının iddiasına göre belediye hafriyat alanı oluşturdu ancak, denetleme yapılmıyor. Valiliğin denetleme yapmaması üzerine, vatandaşlar çöp ve hafriyatların yol kenarına dökerek, köy yolunun kapanmasına neden oluyor. Aşırı çöp ve hafriyatın biriktiği alanda, çöpler yola taşıyor ve dolayısıyla köy yolu kapanma noktasına geliyor.

Yollarının açılması için valiliğin denetleme yapmasını isteyen köylülerden Muharrem Kılıç, “Valilik, burada hafriyat alanı oluşturmuştu ve hafriyatların oraya dökülmesi istendi ancak, kimse bu uyarıyı dikkate almadı. Oluşturulan hafriyat kullanılmayınca yolu kapatıldı. Bundan sonra herhalde bu yolu hiç kullanamayacağız. Çöp ve hafriyatların yol kenarına dökenler, artık daha rahat dökecekler ve yolumuzu tamamen kapanır. Uyarı tabelaları konulmuş ancak denetim yok. Valilik, bu alanda sürekli denetimler yapsa, buraya çöp dökenleri tespit etse bu durumlar yaşanmaz. Valiliğin, görevini yapmasını ve vatandaşların da duyarlı davranmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

#

31 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.