Haberimiz Üzerine O Teller Kaldırıldı

Şanlıurfa'nın karaköprü ilçesinde yeni yapılan yol yükseltilince elektrik direği ve teller evlere ve yola çok yakın olmasından dolayı tedirginliğe

Mustafa Bayar
Şanlıurfa'nın karaköprü ilçesinde yeni yapılan yol yükseltilince elektrik direği ve teller evlere ve yola çok yakın olmasından dolayı tedirginliğe yol açmıştı, haberimizi üzerine Dicle Edaş yetkileri o telleri kaldırdı.
Karaköprü İlçesine Bağlı Doğukent Mahallesinden geçen elektrik telleri mahalle sakinlerini korkutuyor. Direklerin üstünde, tellerin bağlı olduğu fincanlarda eğilmiş ve yerlerinden çıkmak üzere. bu telleri yayalara değdirmesi, direklerin tepesindeki fincanların kırılması veya yerlerinden çıkıp bir tehlike yaratması ihtimali de ürkütüyor. Evlere ve yola oldukça yakın mesafeden geçen elektrik telleri dolayı vatandaşlar korku içerisinde yaşıyordu. Geçen yıl başlanan yeni yol çalışması sırasında yükseltilen yol nedeniyle elektrik telleri alçakta kaldı. Yaya giden vatandaşlarla elektrik telleri arasında yaklaşık 2 metre mesafe olması vatandaşları korkuttu. Yolun kenarındaki tellerin haberi gazetemizde yer alınca hatırlandı. Yayalarda tehlike saçan direkteki teller sökülerek uzak bir kenara taşındı.
Yoldan geçen yayalar için büyük risk taşıyan elektrik telleri kaldırılması ile görüntü düzelmesi olmasının yanı sıra çocuklar için bir tehlike daha yok edildi. Tehlike saçan elektrik tellerin geriye alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten mahalle sakinleri, "Yeni yapılan yol çalışması nedeniyle yol yükseltildi. Yolun yükseltilmesi ile yaya geçen vatandaşlar elektrik tellerine temas yapacak kadar yakın oldu. Burada çocuklarımız okula gidiyor her türlü risk vardı. Ama Dicle Edaş yetkililer gelip telleri kaldırdı. Duyarlı hareketlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dediler.

14 Mar 2017 - 08:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.