Güvenç, Harran teşkilatıyla bir araya geldi

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile İl Başkan Yardımcıları Harran İlçe

Video için play'e tıklayın

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile İl Başkan Yardımcıları Harran İlçe Başkanlığınca düzenlenen tanışma toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’le Harran teşkilatını tanıştırmak için bir araya geldiklerini belirten İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz; “Başkan Adayımıza, İlçemize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Halkın içinden gelen ve halka hizmet eden Şanlıurfa Eski Valisini herkesin iyi tanıdığını belirten İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Cumartesi günü Şanlıurfa’mıza ve Harran’ımıza yakışır bir karşılama ile başkan adayımızı karşıladık. Adayımız Celalettin Güvenç, daha önce siyasette bulunmadı ama bürokraside uzun süre görev yaptı. İlimizde 2,5 yıl valilik yaptı. Teşkilatlarımızla bir tanışma toplantısı için Harran’a geldik. Ancak daha sonra muhtarlarımızla toplantılar yapacağız, köylerimize ziyaretlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’nın Türkiye’de kardeşliğe, zenginliğe ve güzelliğe örnek bir şehir olduğunu vurgulayan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç: “AK Parti varsa, köyde olacaksın, hanede olacaksın; dulun, yetimin, kadının, ihtiyarın yanında olacaksın ki biz olalım. Millet olarak siz emredeceksiniz biz yapabildiğimizi yapacağız, yapamadığımız şeyler içinde yol göstereceğiz. Hakka ve halka hizmet edersen, yüz yüze gelmesen de, birebir adamın şahsi işini görmesen de o insan size inanır ve samimiyetinizi görür. Bana ‘Niçin heyecanlısın, Neden bu kadar koşturuyorsun’ diyorlar. İşin özü bu şehir mübarek, bu şehir kutsal, bu şehir örnek bir şehirdir. Şanlıurfa, Türkiye’nin potansiyeli en yüksek şehridir. Kavga, gürültü, huzursuzluk çıkarmadan kardeşçe Kürt, Türk, Arap bu şehirde yaşar. Örnek bir kenttir bu konuda Şanlıurfa. Barışın ve kardeşliğin örnek olduğu bir şehirdir. Şehri kalkındırtmak, zenginleştirmek, sanayiyi geliştirmek, turizmi kalkındırmak istiyorsan bu şehre gel. Türkiye’nin en genç nüfusu, tarihi eserler, en zengin ovalar bu şehirde” dedi.

‘Bu Mazlum Millete Hizmeti Hiçbir Makama Değişmem’

Bu şehirde hizmetten kaçmayı ihanet olarak değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, “Hizmetten kaçsaydım ömür boyu kendimi affetmezdim. Bu mazlum millete hizmet etmeyi dünyanın hiçbir makamına değişmem, değişseydim kendimi affetmezdim. Başka makamlarda çok daha rahat çalışabilirdik ama enerjimiz varken bu mazlum millete hizmet etmeyi onur bildik. Çıkıp bunları Harran’a, Viranşehir’e Akçakale’ye inancımızı, barışı, kardeşliğimizi, Türkiye’de bir devrin kapandığını; ötekileştirmenin bittiğini, herkesin birbirini eşit gördüğünü anlatmaya karar verdik. Bu gök kubbe altında birlikte yaşıyoruz. Büyük bir ülkenin saygın ve güzel insanlarıyız. Çocuklarımız saygın bir ülkenin vatandaşları olacaklar. Aksini düşünenler yakamızı bırakın, bizi birbirimize kırdırmayın, birbirimize düşürmeyin. Biz birbirimizin dostuyuz, kardeşiyiz. Bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar olarak bizi kendi halimize bırakın. Çok oyun oynadınız bizimle. Çok baskı yaptınız. Bizi hor görüp giydiğimizi, yediğimizi, içtiğimizi beğenmediniz. Ama artık söz milletin. Şanlıurfa Türkiye’ye önemli bir mesaj verecek: ‘Biz buradayız diyecek. Biz biriz, beraberiz, kalkınmak istiyoruz, hizmet edenleri istiyoruz’ diyecek” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

İnsanın bilmediğinin düşmanı olduğunu anlatan Celalettin Güvenç, “Gitmezsen anlatmazsan başkası senin üzerinden siyaset yapar; asırlar boyu böyle oynandı milletle buna dur diyeceğiz. Yeter söz milletin birlikte ekip ruhu ile çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Harran İlçe teşkilatı ile sohbet eden Celalettin Güvenç ve beraberindekiler buradan ayrılarak Akçakale İlçesi’ne geçtiler.

#

10 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.