Güvenç: Çocuklarımız çamurlu yollarda yürümeyecek

Okul yolu çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç öğrencilerin çamurlu yollardan geçmesini kabul etmediklerini söyledi. 2014-2015

Okul yolu çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, öğrencilerin çamurlu yollardan geçmesini kabul etmediklerini söyledi.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce okulların yol sorununu bitirmek isteyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yolu olmayan 33 okulun 25’inin yol sorunu çözdü. Geriye kalan 8 okula giden yolda da çalışmalarını sürdüren ekipler, bu yolları da okullar açılmadan bitirmek için büyük bir çaba gösteriyor.

Yolu yapılan okullarda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, hem okul yollarını hem de kent genelinde yapılan yol çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Güvenç, kırsal kesimdeki ihalelerin hızla tamamlandığını, Büyükşehir olarak yol yapım çalışmalarını birçok alanda devam ettirdiklerin söyledi.

Bir yandan kırsal kesimde yapılacak yollarla ilgili ihaleleri tamamladıklarının altını çizen Celalettin Güvenç, diğer yandan da Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin yol yapım çalışmalarını kırsalda ve şehir merkezindeki ana arterlerde çalışmalarının sürdürdüklerini ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZ, ÇAMURLU YOLLARDA YÜRÜMESİN”

Şanlıurfa’da, çamurlu yollardan geçerek çocukların okullara gitmesini hiçbir zaman kabullenemediğini söyleyen Başkan Güvenç, “Beni, önceki dönemden beri rahatsız eden ama bir türlü Şanlıurfa’nın gündeminden çıkaramadığımız okullarımızın bağlantı yollarının olmaması ve çocuklarımızın çamur içinde bu okullara gitmesini kabul etmiyoruz. Bu anlamda yolu olmayan 33 okulu tespit ettik. Gördüğünüz gibi bu 33 okulun birçoğunu yola kavuşturduk. Okullar açılana kadar büyük ölçüde eksikleri tamamlayacağız inşallah. İl ve İlçe Merkezlerimizde okul yolları çamur olmayacak. Yavrularımızın, okullara çamur içinde gitmelerini kabul etmiyoruz. Bu anlamda; Fen İşleri Daire Başkanlığımız büyük mücadele veriyor. Okullar açılmadan, bu yolları yeni eğitim yılına yetiştirmek isteyen Fen İşleri Daire Başkanlığımıza teşekkür ediyor, yavrularımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

#

10 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.