Güvenç, “Barış, Kardeşlik Ve Huzur Eksenli Bir Seçime Hazırlanıyoruz”

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç Ak Parti Halfeti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen tanışma toplantısında

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Ak Parti Halfeti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen tanışma toplantısında Halfeti İlçe teşkilatıyla bir araya geldi.

Tanışma toplantısında birlik ve beraberlik çağrısında bulunan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok mesafe kat edildiğini ifade ederek, artık yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

Geçmişten gelen birikiminden ve yapılan çalışmalara değinen Güvenç, yeni bir Türkiye anlayışında olduklarını söyleyerek, “Çocuklarımız yüz milyonluk büyük bir ülkede, lider olan bir ülkede, milli geliri 500 milyar dolar olan bir ülkede, asgari ücretin bin 500 dolar, işsizliğin yüzde 2-3 olduğu bir ülkede yaşayacak. Türkiye herkesin başının dik olduğu; Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın, Diyarbakırlının, Urfalının, Manisalının, Erzurumlunun başının dik olduğu, birbirlerini anladığı bir ülke olacak” dedi

Şanlıurfa’da barış, kardeşlik ve huzur eksenli bir seçime hazırlandıklarını belirten Güvenç, Şanlıurfa’dan Türkiye’ye barışın, kardeşliğin ve huzurun mesajının yayılacağını vurgulayarak, “Bak bu iş böyle oluyormuş, insanlar birbirini üzmeden de yaşayabiliyormuş. İnsanların derdi, kardeşçe huzur içinde yaşamak. Ekmek, aş, okul; çocukların sağlık, eğitim durumlarının iyi olmasıdır. Başka derdimiz yok. Dininden, dilinden dolayı saygı duymak, ötelenmemek ve örselenmemektir. Hayal gibi gözüküyordu ama bu havayı yakaladık. İşimize bakalım, şehirlerimizi güzelleştirelim, geliştirelim. Nasıl ecnebiler bu kadar rahat yaşıyor, izliyoruz. Biz de iyi yaşayalım. Biz onlara saygı gösteriyoruz, onlar da bize saygı göstersin. Kadınlarımız derelerden su içmesin. Bu anlamda İnşallah yükselecek bu ses Türkiye’de yankılanacak. Urfalıya inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Halfeti’nin Sorunlarını Biliyoruz

Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla nelerin değişeceğinden, öncesi ve sonrası arasındaki farklara değinen Güvenç, “İmar yapacak, köylerin yolunu yapacak, suyunu konuşacak, hep beraber Urfa merkez ve buradaki belediyemizle beraber Halfeti’yi, Urfa’yı nasıl güzelleştiririz nasıl önünü açarız, şu güzel cennet beldeyi nasıl daha yaşanılır hale getiririz, nasıl cazibe merkezi haline getiririz, buna karar vereceğiz. Eskiye göre değil, eski sistem geride kaldı. Yeni dönem stratejik olarak çok daha önemlidir. 14 belediyenin uyum içerisinde olması, ehil kadroların, namuslu kadroların, halk ve memleket sevgisi olan insanların, ehliyetli insanların, meclislere belediyelere seçilmesi ve güzel bir kadronun kurulması, uzman kadronun kurulması, affedersiniz hırsızlıkta, soysuzlukta, haydutlukta gözü olmayan insanların gelmesi ve 24 saat fedakârca çalışması hayati önem taşıyor. Bunu AK oylarınız ve desteğiniz ile sağlayacağız. Biz sizin emrinizdeyiz kenetleneceğiz. Yolumuza devam edeceğiz. Bunu gördük. 12 yıllık dönemde en büyük gücün halk olduğunu hizmet olduğunu, halkla bütünleşmek olduğunu, her türlü sorunun üstesinden gelineceğini gördük” dedi.

30 yıllık bürokrasi hayatında devletin anlayışının nasıl değiştiğini, son 12 yılda halkla kucaklaştığını anlatan Güvenç, “İnsanlarımızın ruhunu, kalbini yakalamak için bu yola çıktık. Allah yardım eder. Sizlerin desteği ile 1 Nisan günü Halfeti’mizde de Urfa’mızda da yeni bir sayfa, yeni bir hizmet kervanı açarız. Uzman ehil kadrolarla Türkiye’nin potansiyeli en yüksek ilini şu güzel ilçesini daha yukarılara taşırız” dedi.

Halfeti Yıldız Gibi Parlayacak

Halfeti’nin sorunlarını bildiğini ve bir çok defa Halfeti’yi ziyaret ettiğini ifade eden Güvenç, Halfeti’nin potansiyelinin farkında olduğunu söyleyerek, “Yazın geldim, kışın geldim. Köy yoluna gittim Aşağı indim, sahilde gezdim, Halfeti’yi iyi tanıyoruz. Buraya derhal bir master planı yapmak zorundayız. Çeken Mahallesi, Savaşan Köyü, sahildeki lokantalar, iskeleler tamamını elden geçirmek zorundayız. Park ve ulaşım sorunlarını çözmek zorundayız. Bu konuda ilgili bakanlıklarla temaslarımız sürüyor. Büyük uğraşlar sonunda Bozova yolunu ihale ettirdik. İlçe içi yolları ihale ettirdik. TOKİ konutları ile ilgili gerekli müdahaleleri yaptık. Gerekirse yeniden yaptıracağız. Şuan genel merkezimiz, bakanımız, vekillerimiz kılı kırk yararak yanlış yapmadan bütün aday adaylarımız çok değerli hepsi insanımız; hepsinin bir yerde değerlendirilmesi gerekiyor. Bunu biliyoruz ama bir kişi aday olacak. Ama o bir kişi büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelerle birlikte bu şehri yönetecek. Kuracağınız yeni belediye yönetimi ile büyükşehrin desteği ile bölgenin incisi olan bu kasaba yıldız gibi parlayacak. Tek yapacağımız birlik ve beraberlik” dedi

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’le Halfeti teşkilatını tanıştırmak için bir araya geldiklerini belirten İlçe Başkanı Muzaffer Kurt; “İl Genel Meclis Üyeliğim gereğince köylerimizle ilgili her soruna Valiliği dönemince büyük bir titizlikle ilgi gösteren Celalettin Güvenç’in Şanlıurfa’ya büyük bir hizmet atağına geçeceğine inanıyorum. Başkan Adayımıza, İlçemize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Halfeti’de Yaşlı Çifte Ziyaret

Tanışma toplantısının ardından Halfeti merkezde yaşayan Rahime Akarsu ve Mehmet Akarsu çiftini evinde ziyaret eden Güvenç; sağlık sorunları bulunan 63 yaşındaki Mehmet Akarsu’yla sohbet etti. Mehmet Akarsu’nun ve eşinin, Güvenç’i tanıdıkları günden bu yana dua ettiklerini, Büyükşehir Başkan Adayı olmasından da ayrıca mutlu olduklarını ifade ettiler.

Tanışma Toplantılarında AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e; İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Teşkilat Başkanı İsa Kızıldemir, İl Yönetiminden Cemil Çadak, Erdal Ural, Hümeyit Bilbay, Sait Aydın, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ eşlik etti.

#

11 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.