Günde Bir İlçe Nüfusu Kadar Hastaya Hizmet Veriyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Eyyübiye Hastanesi) günlük 10 bin hastayı tedavi edip gelen

Günde Bir İlçe Nüfusu Kadar Hastaya Hizmet Veriyor
kader
Video için play'e tıklayın

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığı günden beri, Şanlıurfa’nın sağlık açısından en büyük yükünü taşıyan hastanelerin başında geliyor. Günde gelen hasta yakınları ile birlikte hastane 30 bin kişiyi içinde barındırıyor. Hastanenin son bir yıldaki hasta verilerine göre bir yılda Eyyübiye Eğitim ve Araştırma hastanesinesin de bir yılda, 1 Milyon hasta muayene olurken, 308 bin 783 kadın doğum hastası tedavi edilmiş. Neredeyse bir ilçe nüfusuna bedel hastaya günlük tedavi hizmeti sunan hastane aynı zamanda Türkiye’nin en büyük doğumhanesini bulunduğu hastanedir. İçinde barındırdığı 15 tane kadın doğumhanesi ile aynı anda 15 farklı doğum hastasına hizmet verebilmektedir. 14 Ayda 32 Bin çocuk doğdu.

Günde çocuk polikliniğine 3 bin 500 hasta gelirken buna karşın erişkin polikliniğine 3 bin, kadın doğuma ise günlük 2 bin, 2 bin 500 arasında hasta geliyor.

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bazı bölümlerde bulunan poliklinik sayıları ise şöyle; Çocuk hekimi yandal poliklinik sayısı 30, Kadın Doğum poliklinik sayısı 15, yetişkin polikliniği ise 40 tane bulunmaktadır.

Hastane başhekim yardımcısı Çocuk Uzmanı Doktor Abit Demir, Mevsimlilerin değişmesiyle birlikte yoğunluk farklılıkları gösterdiğini belirten. Demir, " Havaların soğumasıyla hasta sayımız artı, bugün yaklaşık çocuk polikliniği ve acilinde günde 3 bin ile 3 bin 500 arasında hasta geliyor. Kadın doğum polikliniklerine 2 bin, 2 bin 500, erişkin polikliniğine 3 bin hasta ile birlikte yoğun günlerde 10 Bin hasta başvurusu olmakta Yoğunluğumuz çok ilin en büyük hastanesiyiz 800 yataklı olarak hizmete açıldı. şuanda 920 yatağa çıkmak zorunda kaldık, hem mevsimsel hemde nüfus artışına ilaveten yaklaşık 600 bin Suriyeli ve 2 Milyona yakın Urfalı vatandaş var. Urfa'da yaklaşık 1 Milyon çocuk var, yılık doğum aranı ise 66 Bin her yıl gerçekleşen bir doğum sayısı var. Günlük doğum sayısı 100-120 civarında günlük hastanemize 10 bin hasta geliyor, bunların gelenleri, refakatçileri ve aileleriyle birlikte 30 bini kadar hastaneye giriş çıkış oluyor, bir ilçe nüfusu kadar hastanemize geliniyor. acil ve poliklinikte 100 hekim doktor görev yapıyor ortalama her bir Doktor'a 100 hasta düşüyor"dedi.

Eyyübiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Faruk Günak’ 14 Ay önce 110 Bin metre kare kapalı alanı olan ile Kadın ve Çocuk poliklinikle hizmet verirken şimdi erişkin branşlarımızda hizmete girdi. Şuanda hemen hemen her dal mevcuttur. Çocuk polikliniklilik ve yandalları ile kadın doğum ve yandallarıyla dahiliye, kardiyoloji, göğüs, enfeksiyon ve beyin cerrahi birlikte hastanemiz hizmet vermektedir. 14 Ayda yaklaşık 1 milyon kişi muayene oldu. 32 Bine yakın doğum, 25 Bin ameliyat gerçekleşti. Hastanemizde Doktor, hemşeri ve taşeron işçiyle birlikte 2 Bin 400 kişi personelimiz var. Biz buraya gelen doktorların kalıcı kalmasını istiyoruz, Doktorlar mecburi hizmet sürelerini bitirenler kendi memleketlerine gidiyor. Doktorlar Batıya göre daha yoğun çalışıyorlar burada poliklinik ve hasta sayısı daha fazladır. Yinede özverili bir şekilde çalışıyorlar, Sağlık açısından Urfa zor bir bölge zamanla hekim sayısı artar, günde ortalama 9 bin 10 bin arasında hastaya bakılıyor. "şeklinde konuştu.

06 Kas 2017 - 13:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.