Gözü Yaşlı Baba Gözaltına Alınan Özbek Eşinin Serbest Bırakılmasını İstiyor

Şanlıurfa'da 26 haftalık hamile ve hasta bir çocuk annesi Özbek asıllı kadın süresi dolmadığı halde sınır dışı edilmek için gözaltına

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Özbekistan asıllı 1 çocuk annesi ve hamile 25 yaşındaki Malika Khayrullaeva sınır dışı edilmek üzere gözaltına alındı. Mehmet Şanlı, 'Kistik Fibrosiz' hastası 2 yaşında Hatice Melek ile zor durumda kaldıklarını söyledi ve eşinin 23 Şubat'a kadar 'aile oturma izni' bulunduğunu belirterek serbest bırakılmasını istedi.




OTURMA İZNİNİ UZATMAK İÇİN BAŞVURU YAPTI

Siverek'te kafe işleten 27 yaşındaki Mehmet Şanlı, 2014 yılında arkadaşı aracılığıyla tanıştığı Özbekistanlı Malika Khayrullaeva ile tanışıp evlendi. 'Kistik Fibrosiz' hastası Hatice Melek isminde kızları bulunan çift, 23 Şubat'ta sona erecek 'Aile Oturum İzni'nin 2 yıl daha uzatılması için İl Göç İdaresi'ne başvuru yaptı.


İZİN SÜRESİ SONA ERMEDEN GÖZALTINA ALINDI

Özbekistanlı Malika Khayrullaeva, oturum izin süresi sona ermeden ve başvuru sonuçlanmadan polis tarafından gözaltına alınarak sınır dışı edilmek üzere Kayseri Sınırdışı İşlemleri ve Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

"REİNA SALDIRGANI GİBİ ÖZBEK ASILLI OLDUĞU İÇİN GÖZALTINA LAINMIŞ OLABİLİR"

Özbek eşi Malika Khayrullaeva'nın 26 haftalık hamile olduğunu ve ölümcül hastalığı bulunan kızı Hatice Melek ile zor durumda kaldıklarını söyleyen Mehmet Şanlı, evraklarında yasal olarak sorun olmadığını belirtti. Şanlı, eşinin yılbaşı gecesi İstanbul'daki Reina eğlence merkezine yönelik saldırı düzenleyen teröristin Özbek asıllı olduğu için gözaltına alınmış olabileceğini iddia etti.

"EŞİM 26 HAFTALIK HAMİLE, KIZIM ÖLÜMCÜL HASTA"

Mehmet Şanlı, eşinin serbest bırakılması için yetkililerden yardım isteyerek şöyle dedi: "Eşim Özbekistan asıllı ve 26 haftalık hamiledir. Şu anda hasta bir kızım var. Kızım 'Kistik Fibrosiz' hastasıdır. İkamet tezkeresi süremiz dolmadan eşim sınır dışı edilmek isteniyor. Eşimin yasal olarak tüm evrakları tamamdır. Sınır dışı edilmesi için hiçbir nedeni yoktur. Kızımın hastalığı ölümcül bir hastalıktır. Bakacak hiç kimsemiz yoktur. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum."

10 Şub 2017 - 15:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.