Görmez sabah namazında Urfalılar ile buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 'Bizi kuşatan belalar var ırkçılık belası mezhepçilik fitnesi tekfircilik hastalığı bunlar İslam'ın

Bütün bu hastalıkları bir tarafa bırakarak birlikte iyiliği, güzelliği, ahlakı, kardeşliği inşa etmeliyiz" dedi.Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte bulunan Görmez, ŞanlıurfaDergah Camisi'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmalarında, vatandaşlarla Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi. Daha sonra namaz da kıldıran Görmez, salavat ve tesbihatın ardından cemaate hitap etti.Vaazda sabah namazının önemine dikkati çeken Görmez, "Sevgili peygamber efendimiz, 'Her kim fecir vakti rahmana secde eder sabah namazını hakkıyla eda ederse o Allah'ın zimmetindedir' buyurmuştur. Cenabı Hak bizleri zimmetine kabul eylesin. Sevgili gençler kendinizi hayatınız boyunca bu nimetten mahrum bırakmayın. Kendimizi günde 5 defa Rabbimizle konuşmaktan, Rabbimizle sohbet etmekten sakın mahrum bırakmayalım" dedi.Hazreti Muhammed'in hadislerinden ve Kur'an-ı Kerim ayetlerinden alıntılar yapan Görmez, kendisinde dua etmesini isteyen ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (

YGS

) girecek öğrenciler için dua etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Müslümanların zor bir süreçten geçtiğini anımsatarak, herkesin kendisini sorgulaması gerektiğini dile getirdi.İyilik vurgusu yapan Görmez, şunları kaydetti:"Müslümanların zulme maruz kaldığı bir dünyada yaşıyoruz, hepimiz kendimizi yeniden hesaba çekmeliyiz. 'İslam ümmeti neden bu hale düştü', hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekin. Oturup kendi amellerimizi tartmalıyız. Bizi kuşatan belalar var, ırkçılık belası, mezhepçilik fitnesi, tekfircilik hastalığı, bunlar İslam'ın asla kabul etmediği büyük hastalıklardır. Bütün bu hastalıkları bir tarafa bırakarak birlikte iyiliği, güzelliği, ahlakı, kardeşliği inşa etmeliyiz ve sonra da yardıma muhtaç olan tüm kardeşlerimize ulaşmalıyız. Sınava girecek bütün gençlerimize Cenabı Allah yardım eylesin, zihinlerini açık eylesin. Sadece dünyevi olarak değil, asıl onları kuşatan kötülüklerden onları muhafaza eylesin, asıl zihinlerini işgal eden cehaletten onları muhafaza eylesin. Cenabı Hak gelecek nesilleri bizim içine düştüğümüz duruma asla düşmeyi nasip eylemesin. Onlara daha güzel bir dünya kurmayı nasip ve müyesser eylesin."Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği camideki programın ardından, çorba ikramı yapıldı.

12 Mar 2016 - 10:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.