Göçerler Dönmeye Başladı

Şanlıurfa'da besicilik yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar hayvanlarını otlatmak amacıyla gittikleri yaylalardan dönmeye başladı.

Hayvanlarını araçlarla taşıyanlar olduğunu gibi, hayvanları kilometrelerce yol yürütenler de var. Bazı besiciler, hayvanları zarar görmesin diye zahmete katlanıp, köylerine yürüyerek gelirken, bazıları da erken ulaşmak amacıyla kamyonlarla dönüyor.

Genellikle koyunlardan oluşan sürüleri ile birlikte göçebe olarak yaşayan ve halk dilinde ‘Koçer’ olarak anılan göçerler, bölgenin küçükbaş hayvan ve süt ürünleri ihtiyacını sağlamada büyük oranda katkı sağlıyorlar. Zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan göçerler çocuklarını okula gönderememe, derme çatma çadırlarda yaşama, su, elektrik gibi sorunlarla baş başa kalacakları yeni ikametlerine doğru sürekli yer değiştiren göçerler İlk bahar başlarında çıktıkları Karacadağ yöresinden hava sıcakların artmasıyla ovalarına geri döndüler.Göçerler sürülerini yaya olarak getiriyor.

03 May 2018 - 15:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.