Giriş çıkışlara izin verilmiyor

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesine geçmek isteyen Suriyeliler Akçakale Gümrük Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor. Şanlıurfa'da

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinegeçmek isteyenSuriyeliler, Akçakale Gümrük Kapısı'nda yoğunluk oluşturuyor.Şanlıurfa’da yaşayan ve akrabalarını görmek amacıyla ülkelerine geçmek isteyen Suriyeliler, Akçakale Gümrük Kapısına gelerek, beklemeye geçiyor.

Ülkelerine geçiş yapabilmek için kapıda bekleyen Suriyeli sığınmacıların geçişine izin verilmiyor. Bir süre bekleyen grup, güvenlik güçlerinin uyarısıüzerine geri döndü.Bazı Suriyeliler, geçiş izninin olmadığını görünce geri dönerken, bazıları ise, kapıda bekleyerek, Suriye’ye geçiş için izin çıkmasını bekliyor.

Bu aradaAkçakale'nin karşısındakiSuriye'nin Tel Abyadşehrindekiçok sayıda kişininTürkiye'ye gelmek için izin beklediğigörülürken, gümrük kapısı ve sınır bölgesindekigüvenlik önlemleri ise devam ediyor. Karşılıklı olarak çift yönde de yoğunluk oluşurken, hiçbir şekilde geçişlere izin verilmediği görüldü.

AkçakaleGümrük Kapısı,İslami Cephe ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubuarasında Tel Abyad'da başlayan çatışmaların ardından güvenlik gerekçesiyle 6 Ocak'ta kapatılmıştı. 6 Ocak’tan bu yana kapatılan kapı, sadece bir gün belli bir zaman diliminde bir grup Suriyelinin ülkelerine geçmesine izin verilmişti. Şanlıurfa’dan Suriye’ye geçmek isteyen Suriyeliler, ülkelerinde kalan akrabalarını merak ettiklerini ve orada bıraktıkları eşyaları almak için geri gitmek istediklerini söyledi.

#

25 Şub 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.