GAP rekabet çalıştayı Urfa'da yapıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil Güneydoğu illerinde kapsayıcı sürdürebilir dayanıklı ve güçlü kalkınmayı hedeflediklerini

Karahocagil, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde bir otelde düzenlenen

GAP

Rekabet Gündemi Çalıştayı'nda, GAP kapsamında devam eden yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

GAP bölgesi için 2016-2023 döneminde sektörel ve tematik bazda öncelikli müdahale alanlarının belirlendiğini ifade eden Karahocagil, bu kapsamda bazı hedeflerin de güncelleneceğini belirtti.
Güneydoğu illerinin dünya ile rekabet edebilecek alanlarını "yenilenebilir enerji", "organik tarım" ve "turizm" olarak belirlendiğini hatırlatan Karahocagil, "Bu alanlarla ilgili güzel uygulamalar yapıldı. Bu konuda da dünyanın en özel çalışmalarından birini hazırladık ve 2008'de uygulamaya konuldu. 2008-2012 GAP Eylem Planı da ana hedeflerin hayata geçirilmesine katkı sundu" diye konuştu.
Karahocagil, Rekabet Gündemi kapsamında Şanlıurfa'da Yenilenebilir Enerji Uygulama Merkezi'nin kurulduğunu, Gaziantep'te ise kuluçka merkezinin faaliyete geçirildiğini hatırlattı.
Rekabet Gündemi'nin yenilenmesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Karahocagil, şöyle devam etti:
"Güneydoğu illerinin dünya ile rekabet edebilecek alanları için oluşturulan 'GAP Rekabet Gündemi'nin 2023 yılını hedefleyecek şekilde yeniden oluşturacağız. Bu çalıştayda özellikle bölgede değişen şartları da göz önüne alacağız. Sınırımızda devam eden bir Suriye krizi var. Bunun gibi bütün şartları göz önüne alarak yeniden bölgeye bakmak zorundayız. Dünya ve Türkiye değişti, dolayısıyla hedeflerimizi tekrarlamamız lazım bu çalışmalarımızı yeniden ele alacağız. Güneydoğu illerinde kapsayıcı, sürdürülebilir, dayanıklı ve güçlü kalkınmayı hedefliyoruz."
Çalıştaya, GAP bölgesindeki illerin ilgili kurum temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

04 Şub 2016 - 22:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.