GAP'ın Başkentine Turist Akını Başladı

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa'ya bu yıl yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında büyük bir artış oldu.

Kentte Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte Şanlıurfa yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Son bir haftada yüzlerce yerli ve yabancı turist tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan GAP'ın başkenti konumundaki Şanlıurfa'ya akın etti.

Güneydoğu'nun önemli kentlerinden Şanlıurfa, baharla birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde her anlamda gelişme kaydeden kent, turizm sektöründen de payına düşeni almaya başladı. Kentte bulunan otellerde doluluk oranı artı.

Kentte en fazla ilgi, Hazreti İbrahim'in doğduğu ve dönemin hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki kutsal mekanlara gösteriliyor. Güneşin doğuşuna yakın Urfa Kalesi'ne çıkıp, şehrin güneşle dansını izleme fırsatı bulan turistler, tarihi Urfa sokaklarını gezdikten sonra birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tadıyor.

Yerli ve yabancı turistler ilk olarak kentin simgesi olan ve Hazreti İbrahim'in ateşe atılmasıyla oluştuğuna inanılan Balıklıgöl'e geliyor. Burada gölü dolaşan ve suda kutsal olduğuna inanılan balıkları besleyerek dilekte bulunan ziyaretçiler daha sonra mozaik müzesi ile tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan Göbeklitepe kazı alanını ziyaret ediyor, ayrıca Hz. Eyüp Peygamberin çile çektiği sabur mağarasını geziyorlar. Yurdun birçok yerinden gelen vatandaşlar aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafları çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Şanlıurfa, tarihi ve kültürel zenginlikleri kadar damak lezzetleriyle de ünlü, ziyaretçiler tarihi çarşıları ve Balıklıgöl gezilerinin ardından meşhur Urfa lezzetlerini de tatmadan gitmiyor. Balıklıgöl'e gelen vatandaşlar, gezilip görülmesi gereken yerlerin başında Şanlıurfa'nın geldiğini belirtti. Vatandaşlar Şanlıurfa'nın maneviyatının da çok önem arz ettiğini söylerken ziyaretçilerin Balıklıgöl'ü de mutlaka görmesi gerektiğini ifade etti.

Kentin tarihi ve kültürel bölgelerini ziyaret eden turistler son olarak düzenlenen sıra gecelerinde yöresel türküler dinleyip, çiğ köfte yiyerek gezilerini sonlandırıyor.

19 May 2017 - 11:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.