Fiyatlar, giyim satışını azaltıyor

Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa'da havaların soğumasıyla birlikte kışlıklar ortaya çıkarken mont ve kışlık giysiler

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla birlikte kışlıklar ortaya çıkarken, mont ve kışlık giysiler satan iş yerlerinde hareketlilik arttı. Bazı esnaflar da satışların durgunluğundan şikayet ediyor. Hava şartlarının mevsim soğukları seviyesinde devam ettiği Şanlıurfa’da günlerdir esen soğuk rüzgar kış aylarının gelişini hissettirdi. Hava soğukluklarının artması üzerine kışlık giyim satan işyerlerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Yıldız Meydan’ında esnaflık yapan Şükri Emektar, kış aylarının gelmesine rağmen alışverişlerin durgun olduğunu, bunun sebebini de fiyatlara bağladıklarını aktardı. Geçen seneye oranla satışların düşük olduğunu belirten Emektar, “Özellikle mont satışları çok düşük, geçen yıla göre 25-30 liralık bir fiyat artışı var. Fiyatlar da yüksek 50 liradan başlayan fiyatlar 180 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlarda para yok, piyasa durgun. Burada esnaflık yapan çoğu arkadaşımız günü siftah yapmadan kapatıyor” diye konuştu.

Yıllardan beri esnaflık yapan Emektar, ilerleyen günlerde satışların artabileceğini söyleyerek, “Yıllardır esnaflık yapıyorum ilk defa bu kadar durgun bir kış mevsimi gördüm. Havalar soğuk vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesi için illa alışveriş yapması gerekiyor ama cepleri boş. Her yaşa her bedene göre ürünlerimiz var ama satışlarımız yok. Kimse alışveriş yapmıyor. İster istemez bize de yansıyor, bizimde gidermemiz gereken ihtiyaçlarımız var onlar aksıyor yada ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Gezin bakın 10 kişi alışverişe çıkmışsa 5’i alışveriş yapmıştır ve bunlarında 4’ü Suriyelidir. Bizim milletimizde para yokken Suriyelilerde para bolluğu yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Bazı esnaflar da satışların arttığını söyleyerek, vatandaşların kaliteye önem verdiğini belirtti.

Kışlık malzeme almaya gelen vatandaşlar da hem fiyat olarak, hem de kalite bakımından kendilerine uygun elbise aradıklarını belirterek, “Mont veya kışlık giysiler almak istediğimiz zaman yıllardır Yıldız Meydan’ına geliyoruz. Fiyatlar normal değil, montun bizi ısıtması gerekiyorken, ceplerimizi yakıyor. Ailelerimiz kalabalık 3 kişiye normal birer mont alacak olsak 250-300 TL’yi gözden çıkarmak zorundayız. Asgari ücretle çalışan bir ailenin açlık sınırında olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu harcamayı yaparsak ay sonunu nasıl getiririz? Ya soğuk havaya katlanacağız, yada açlığa bunun başka bir çıkış yolu yok” dedi.

Giyim satışı yapan esnaflar, soğuk geçeceği tahmin edilen kış ayları öncesinde umutlu olduklarını sözlerine ekledi. Ayşe Gülebak

#

05 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.