Fırıncıların Vitrinleri Lokantaları Aratmıyor

Şanlıurfa'da fırıncılar yaz mevsiminde patlıcan biber yoğunluğu yaşarken kış ayında ise tepsi patates kuru fasulye yoğunluğu yaşanıyor.

Şanlıurfa'da hemen her sokakta bir fırın buluyor. Fırıncılar ekmeğin yanında artık evin bütün yemeklerini pişiyor. Kentteki fırıncıların zaman zaman sosyal medya veya görsel medyada çıkan isyan haberlerine sürekli yenilerini ekliyor. Gelen yeni tepsi çeşitlerini sosyal medyadan paylaşıyor. Patlıcan, İsot, Harran Kubbesi gibi çeşitli tepsi yemekleri daha kolay ve daha zahmetsiz olması nedeniyle fırınlara gönderiliyor. Kentteki fırınlar lokantalardan daha fazla çeşit yemek pişiriliyor.

Kentte sabah fırından ekmek almaya giden vatandaşlar, pişirilmesi için şişte patlıcan ve biber de veriliyorlar. Öğlen saatlerinde fırına ekmek almaya gitmeden önce hazırlanan tepsi kebabı, tava, patlıcan ve biberler de, piştikten sonra ekmekle beraber fırında alınıyor. Fırıncı esnafı, yazın biber, patlıcan, tepsi kebabı kışın ise patates, kuru fasulye pişirme yüzünden ekmek çıkaramadıklarını dile getirerek, "Şimdi durum böyle olunca, bu kadar tepsi yemeğini pişirmek aşırı derecede zor oluyor. Hiç kimse evde yemek yapmıyor. Bütün milletimiz tutturmuş bir fırındır. Gönderiyor tepsilerini fırına. Halkımızı bu konuda biraz duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bir tane değil, iki tane değil, ortalama günde 150 ile 200 tepsi ve tava yemeği fırında pişiriyoruz. Hiç kimse evde bir yemek yapmıyor. Bir evden 3 ya da 4 tepsi geliyor. Bu durum nasıl olacak. Kimse fırıncıyı düşünmüyor. İnsanlarımızı tepsi yemeği konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

19 Şub 2018 - 11:55 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.