Fakültede Doktor Sıkıntısı

Üniversitemizde son zamanlarda basında yer alan ve özellikle tıp alanında halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren akademisyen tayinleri ile ilgili

Üniversitemizde son zamanlarda basında yer alan ve özellikle tıp alanında halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren akademisyen tayinleri ile ilgili bir basın bülteni hazırlamayı ve kamu oyu ile paylaşmayı uygun görmüştür.

Akademisyen temininde ve mevcut akademisyenleri uzun süre Şanlıurfa’da ve Harran Üniversitesi’nde tutma konusunda sıkıntı yaşayan Üniversite son yıllarda mecburi hizmet nedeniyle bazı kliniklerde hizmet sunamaz hale geldi.

Yaklaşık 1.700 bin nüfuslu Şanlıurfa ilinde çok kısıtlı fiziki şartlarla hizmet sunmaya çalışan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde özellikle Üniversitemiz adına yan dal ihtisası yapan öğretim üyelerinin batı illerine tayin edilmeleri bu alandaki hastaların mağduriyetine yol açıyor.

Mesela, Çocuk Nefrolojisi bölümünde tek öğretim üyesinin yaklaşık 3 yıl önce Konya’ya tayin edilmesi nedeniyle (ki bu öğretim üyesi Urfalı olup isteği dışında ve Bakanlık düzeyindeki her türlü girişime rağmen gönderilmiştir) 3 yıla yakındır bu bölüm hastalarına hizmet verilememektedir. Yine tek çocuk alerji uzmanı öğretim üyesi Devlet hastanesine tayin edilmiş yaklaşık 1.5 yıl bölüm kapandıktan sonra öğretim üyesi mecburi hizmet bitiminde eş durumu nedeniyle üniversiteye dönebilmiştir. Yine Çocuk Hematoloji bölümündeki tek öğretim üyesi (doçent)yakın zamanda Eskişehir’e tayin edilmiştir.

Konu ile ilgili Üniversite idaresi Bakanlık nezdinde her türlü temasta bulunmuş ancak tayini engelleyememiştir. Yakın zamanda çocuk nöroloji bölümündeki tek öğretim üyesinin benzer durumla karşılaşması ihtimali yüksektir.

#

18 Nis 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.