Failler Yakalansın; Kan Davası Olmasın

Geçen yıl Nisan ayında merkeze Gölpınar Köyü'nde birbirine akraba olan Ateş ile Dönmez aileleri arasında tartışma çıktı. İddiaya göre Dönmez

Geçen yıl Nisan ayında merkeze Gölpınar Köyü'nde, birbirine akraba olan Ateş ile Dönmez aileleri arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, Dönmez Ailesi'nin sahip olduğu 2 at, Ateş Ailesi'nin ekili buğday tarlasına girerek zarar verdi. Atların tarlaya girmesi nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine 17 yaşındaki Abdullah Kas ile 3 çocuk babası 34 yaşındaki İbrahim Dönmez öldü. Olayın ardından güvenlik güçlerince yapılan soruşturmada 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen A.A.'ya ulaşılamadı.

“KAN DAVASI İSTEMİYORUZ”

2 kişinin öldüğü olayın ardından 3 aile arasında başlayan husumetin sona ermesi için yapılan barış görüşmelerinden ise sonuç alınamadı. Köyün ileri gelenleri ve yöredeki kanaat önderlerinin barışmaları için arabuluculuk yaptığı Kas ve Dönmez ailesinin fertleri, kan davası gütmek istemediklerini ancak 2 kişinin ölümüne yol açan şüpheli A.A.'nın adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Ölen Abdullah Kas ile İbrahim Dönmez'in mezarını ziyaret eden yakınları barışma taraftarı olduklarını ancak cinayet şüphelisinin adalet önünde hesap vermesini beklediklerini anlattı. Husumetin kan davasına dönüşmemesi için güvenlik güçlerinden daha hassas davranmalarını isteyen ölen Abdullah Kas'ın babası İbrahim Kas, "Bizi barıştırmak isteyenlerden tek isteğimiz var; o da katilin teslim olmasıdır. Benim oğlum ve yeğenim tarlaya giren at yüzünden uzun namlulu tüfekle öldürüldü. Olayın üzerinde bir yıl geçmesine rağmen halen adı ve yeri belli olan cinayet şüphelisinin yakalanmamasına bir anlam veremiyoruz. Bizler, 2 kişinin katilinin adalet önüne çıkarılması durumunda her şeyi unutup barışmaya hazırız" dedi.

#

17 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.