Ezidiler şantiyede yaşam mücadelesi veriyor

Ezidiler Derneği Başkan Yardımcısı Benzer:

Ezidiler Derneği Başkan Yardımcısı Benzer: "Bu insanların kalacağı yer yok ve açık alanda yaşıyorlar" dedi.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçanyaklaşık 500Yezidi, Viranşehir Belediyesine ait şantiyealanındayaşam mücadelesi veriyor.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçanYezidilerden bir bölümüViranşehir ilçesine geliyor. İlçede sayıları yaklaşık 3 bini bulan Yezidiler,akrabalarının yanı sırataziyeevi ileatıl durumdaki boş binalara yerleşiyor.

Silopi'den otobüslerle Viranşehir'e gelenyaklaşık 500 Yezidi,belediyenin Şırnak Mahallesi'ndeki şantiyebahçesine sığındı. Beraberinde getirdikleri eşyalarlaaçık alanda kalan aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu misafirler, kendilerine uzatılacakyardım elinibekliyor.

Yezidiler Derneği Başkan Yardımcısı Nuri Benzer, yaptığı açıklamada, ilçedeki Yezidi sayısınınher geçen gün arttığını söyledi.

Misafirlerinyardıma ihtiyacı olduğunu anlatan Benzer, "IŞİD'in saldırılarından kaçan yaklaşık500 kişiyi belediyenin şantiyesine yerleştirdik. Bu insanların kalacağı yer yok ve açık alanda yaşıyorlar. Hükümetten bu konuya el atmasını istiyoruz" dedi.

Yezidi Gevre Kato ise Türkiye'ye zor şartlarda geldiklerini anlattı.

Türkiye'ye ulaşabilmek için günlerce yürüdüklerini dile getiren Kato, ölüm korkusu nedeniyle bütün eşyalarınıülkelerinde bıraktıklarını vurguladı.

Çok sayıda Yezidinin yolda hayatını kaybettiğini aktaran Kato, "Çocuklarımızı alıp kaçmak zorunda kaldık. Buradaki akrabalarımıza sığındık ancak evleri uygun olmadığı için şantiyeye geçtik. Açık havada kalıyoruz ama kışın bu şekilde yaşayamayız. Türk halkından destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. AA

#

09 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.