EXPO'nun gözdesi yine Şanlıurfa oldu

EXPO 2016 Antalya'da Şanlıurfa Bahçesi oditoryumun en yoğun ziyaretçi alan adresi oldu.

Her gün yüzlerce ziyaretçinin gelerek bölgenin tarihi ve kültürel özelliklerini görme fırsatı bulduğu ŞanlıurfaBahçesi'nde ikramlar ve Şanlıurfa tanıtımının yer aldığı çalışmalar katılımcılardan tam not aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, EXPO

2016

'da düzenlediği etkinlik ve organizasyonlarla fuarın en çok konuşulan adresi oldu. İçerisinde Göbeklitepe, Harran evi, Harran Rasathane Kulesi, Harran Medrese Kapısı, yöresel bitkilerde ise; Urfa Fıstık Ağacı, Nar Ağacı, İsot Fidesi, Pamuk, Halfeti Karagül'ü ve Siverek Ters Lalesi ile geniş bir yelpazeyi barındıran Şanlıurfa Bahçesi ziyaretçilerini adeta büyüledi.
'Çiçek ve Çocuk' teması adı altında 6 ay boyunca açık kalan EXPO 2016'da ziyaretçilerini ağırladığı ilk günden bu yana ilgi odağı olan Şanlıurfa Bahçesi, bölgenin tarihi ve kültürel varlıklarının yanı sıra bitki örtüsünden örnekler sunarken, iki gün süreyle devam eden 'Urfa Sıra Gecesi' etkinliği buluşmasında da memleket hasreti çeken Urfalıları ile fuarı ziyaret eden konukları bir araya geldi.
Şanlıurfa'nın damak tadının konuklara sunulduğu, çiğköfte ikramının yapıldığı etkinliğe katılım yoğun oldu. Sıra Gecesi ekibinin ezgileriyle halaylar çeken davetliler, organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.
Etkinliğe katılan davetliler, "Şanlıurfa bahçesine gelerek bölgenin güzelliklerinden bilgi sahibi olduk. Ayrıca Şanlıurfa'nın kültürel zenginliğini yerine görmüş olduk. Mimari yapı örneklerinden gördüğümüz kadarı ile de Şanlıurfa harika bir şehir. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

28 Eki 2016 - 17:35 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.