Etkili Olan Yağmurlar Besicilerin Yüzünü Güldürdü

Şanlıurfa'da son günlerde etkili olan yağışlara besicilerinin yüzünü güldürdü. Küçük baş hayvanlar meralara çıkartıldı.

Kış ayında yağışın fazla düşmediği kente sıkıntı yaşayan, yem fiyatlarının artmasıyla kara kara düşünen besiciler, meraların erken yeşermesiyle rahat bir nefes aldı. Mart ayında etkili olan yağışların yeterli düzeye ulaşması, genellikle Dağ kesiminde hayvancılıkla uğraşan besicilerin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa'da etkili olan yağışların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte hayvanlarını ahırlardan çıkardıklarını ve otlatmak için meralara götürmeye başladıklarını belirten besici Halil Kaya, bu yıl Şanlıurfa’da kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Yem stoklarının tükendiğini ve artık yem alacak durumlarının kalmadığını dile getiren Kaya, baharın gelmesine oldukça sevindiklerini kaydetti. Kaya Bu yıl Urfa'da uzun aradan sonra yağan yağmur yağışından sonra Güneş'in açmasıyla yem yeşil alan yarattı.

25 Mar 2017 - 08:17 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.