Esnaf Kan Ağlıyor

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı mahallesinde esnaf kan ağlıyor.

Birçok esnaf işsizlik sorunu olan vatandaşlar gün boyu iş olmadığını ve bir çok sıkıntıları yetkililerin sorun çözülmesini esnaf halkı tepki gösterdi.

“Yerli turist bizi ayakta tutan kitledir”

İşlerinin çok durgun geçtiğini söyleyen Bağlar başı esnaflarından Mehmet Ali Avcı ise, “ŞanlıurfaHaliliye İlçesine bağlı Bağlar başı Aşağılara oranla bizim yerimiz biraz yüksek olduğu için son uğranılan yer oluyor. En büyük olumsuz etkiyi de belki biz görmüşüz. Yetkililerden bu konuda bir şeyler yapmasını bekliyoruz. Buranın yolları yetersizdir. Aşağıdan gözükmemizi sağlayabilirler. Daha bir serbestlik istiyoruz. Zaten biz mağduruz. İşlerimiz çok durgun. Şu an Bağlar başı esnafının 10’a yakını dükkânlarını kapatmıştır. Durumumuz iyi değil.. Yabancı turistlerin gelmemesinin sebeplerini hepimiz biliyoruz. Etrafımız savaş çemberidir. Kimsede gezme zevki kalmamış. Herkes merakla sonuçları bekliyor. Umuyoruz piyasamız eskisinden daha iyi bir hale gelir.” ifadelerini kullandı.

“Son 4 yıldan bu yana kan ağlayıp karalar bağlıyoruz”

İşlerin durgunluğundan dolayı kiralarını bile ödeyemediklerini belirten esnaf Abuzer Çiçek ise “Son 4 yıldan bu yana kan ağlayıp karalar bağlıyoruz. Şanlıurfa’ya misafir konuklar gelmiyor. Malumunuz Suriye, Irak olayları ve Doğu’daki zulümlerden dolayı, Bu nedenden dolayı esnaf olarak bize de yansıdı. Kiramızı ödeyemez duruma gelmişiz. Maliye ve işçilerimizin maaşlarını ödeyemiyoruz. Evimizin geçimini sağlamakta zorluk çekiyoruz. Bir çarşı olarak görmüyor. Çünkü bir levha, gösterge ve reklam yok.” şeklinde konuştu.

10 Tem 2017 - 15:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.