Eskiye dönüş başladı

Şanlıurfa'da eskiden özellikle kırsal alanlarda oynayan mangala yeniden bir çok merkezde rastlanmaya başlandı

Şanlıurfa'da eskiden özellikle kırsal alanlarda oynayan mangala yeniden bir çok merkezde rastlanmaya başlandı. Mangala 14 gözden oluşan 7 taş oyunu karşılıklı iki kişi her bir karşısında 7 göz her bir gözde 7 tane taştan ibarettir toplam 49 taşla oyun başlıyor.Bir zamanlar en çok oynanan mangala şimdi moda olmaya başladı. Şanlıurfa'da sayısal zeka oyununu hayata geçirmek için ödüllü ‘Mangala turnuvasını’ başlattı. Akçakale ve Harran bölgesinin unutulmaya yüz tutmuş sayısal zeka oyunu ile ilgili turnuvalar düzenlendi, Ödüller verildi.İnternetin her eve girmiş olması ve çocukların tamamen sanal eğlencelere yöneldiği günümüzde eski bir Türk zeka oyunu mangalayı Akçakale ve Harran bölgesinde düzenlen turnuva ile öğrencilere öğretilmeye çalışılıyor.Kırsal alanlarda halen erkekler tarafından oynanan mangala ile ilgili açıklamalarda bulunan Merkeze Bağlı sağlık Mahallesinden Yasin Atlı "Mangala oyunu bizim tek eğlencemizdir atalarımızdan babalarımızdan beri bu oyun var bizler bu atamızdan kalan oyunu tekrar yaşatmak ve korumak için bu oyunu oynamaya davam ediyoruz bu taş oyunu kim kazanır kim karlı çıkar matematiği kuvvetli olandır ara sıra çocuklarımızda yanımızda otururu oyunu kavramaya çalışır, biz internet gibi oyunları bilmeyiz ama buda zeka bir oyunudur, çocuklar internette oynayacaklarına bu oyunlara alışıp ta oynarlarsa matematik zekalara daha iyi olur" dedi.

07 May 2016 - 11:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.