Eski Televizyonlara Rağbet Başladı

Şanlıurfa'da modası geçen eski tüplü televizyonlara rağbet yeniden başladı. Tamircilere talep üzerine iş başı yaptı. Suriye'de Esat zulmünden

Eski Televizyonlara Rağbet Başladı
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa'da modası geçen eski tüplü televizyonlara rağbet yeniden başladı. Tamircilere talep üzerine iş başı yaptı.

Suriye'de Esat zulmünden kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan mülteciler eski tüplü televizyonlara rağbet ediyor.

Teknolojinin geliştiği ve tüplü televizyonların yerini yeni nesil televizyonlara bıraktığı bir dönemde Mehmet Karakuş, tüplü TV tamir ederek Suriyeli vatandaşların televizyon ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türk meydandan eski tüp tamircisi Mehmet Karakuş, Eski CRT dediğimiz eski tüp televizyonları tamir ediyorum eski tüplü televizyonlara Suriyeli vatandaşlar rağbet ediyor. LED2lerinde dayanıksız olduğundan vatandaşlara yine eski tüp CRT televizyonlara döndü. Bu televizyonlara Suriyeliler haricinde sağlam olduğundan köylü kesimi tercih ediyor."dedi

Karakuş, Bozuk eski televizyonları Suriyeliler ve köylerden getiriyorlar. Tüplü televizyonlarda azalma olsa da tamiratta o kadar düşüş olmadı, yüzde 30-35 oranında bir azalma söz konusu Tüplü televizyonların, LCD ve LED ekranlı TV’lere göre biraz daha sağlam olduğunu savunan Altan, “LCD’ler likid kristalden üretiliyor. En ufak bir darbede ekran hasar görebiliyor. Tüplülere göre biraz daha hassas. Tamiratları daha masraflı, bir de daha fazla radyasyon yayıyorlar.

Birde eski televizyonları bozulduğu yerine başka televizyon onların bizde bozuk olanı televizyonu tamir edip Suriyeli vatandaşlara satıyoruz" dedi.

#

01 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.