Eski Hükümlüler İş Sahibi Oldu

Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce SODES projesi kapsamında açılan ‘Kepçe Operatörlüğü' kursunu başarıyla tamamlayan 18 eski hükümlüye

Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce SODES projesi kapsamında açılan ‘Kepçe Operatörlüğü’ kursunu başarıyla tamamlayan 18 eski hükümlüye sertifikaları törenle verildi. Cezaevinden tahliye olduktan sonra sabıkalı oldukları için iş bulamayan ve proje kapsamında açılan kursla kepçe operatörlüğü sertifikası almaya hak kazanan 18 eski hükümlü için Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü salonunda düzenlenen törene, Savcı Utku Salih Dinçer, bürokratlar ile kursiyerler ve yakınları katıldı. Törenle kurs başarı sertifikasını alan eski hükümlüler, kendilerine bu imkanı tanıyan kurum yetkililerine teşekkür etti. Törende hükümlüler adına konuşan Yakup Özmen, yaralama suçundan 6 yıl cezaevinde kaldığını ve üniversite mezunu olmasına rağmen sabıkasından dolayı iş bulamadığını anlatarak, "Bu durum yüzünden oldukça sıkıntılı günler geçirdim. Daha sonra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün kursuna katıldım. Kursu başarıyla bitirdiğimiz için şimdiden birçok yerden iş teklifi aldım. Bize bu imkanı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar, 2 yıldır süren ‘Güvenli ve huzurlu bir Şanlıurfa için el ele’ projesi kapsamında tüm kamu kurum ve STK’lar ile birlikte birçok hükümlüye çeşitli branşlarda eğitimler vererek iş sahibi yaptıklarını belirterek, "Bu günde 18 eski hükümlüye kepçe operatörlüğü sertifikalarını veriyoruz. Amacımız eski hükümlülerimizi iş sahibi yaparak topluma kazandırmaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 18 eski hükümlüye sertifikaları verildi.

#

17 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.