ERKEN SEÇİM HALİNDE AK PARTİ’DE DURUM NE OLACAK?

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerin ardından 3 ay geçmesine rağmen hükümetin kurulmaması nedeniyle erken seçim çanları yankılanırken gözler yine aday adaylığı

m sinan çelikkan
Haber albümü için resme tıklayın

Umut DELİ

301’İ AŞAR MI, YOKSA AZALIR MI?

7 Haziran Genel seçimlerinde 301 Milletvekili aday adaylığı başvurusu alan AK Parti Şanlıurfa il teşkilatı yine olası erken seçimde rekor başvuru beklerken, mevcut listedeki vekillerin ise ne olacağı merak konusu oldu.

BAŞVURULARIN ÇOĞU GENEL MERKEZE YAPILMIŞTI

AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili aday adaylığı için 301 başvurusunun yarısı genel merkezde kayıt yaptırmış ve kamuoyuna bile adaylığını açıklama gereği duymamışlardı. Oysaki bazı aday adayları ise her gün TV programlarına çıkıp kendilerini tanıtmak adı altında siyaset gerçekleştirmişti.

LİSTEYE GİRMEYENLER PARTİDEN KÜSTÜ

2015 Genel seçimlerinde tanınmış kişiler aday adaylığı süreci zarfında kendilerinin aday gösterilme şansının yüzde yüz görmesine rağmen listeye girmemiş hayal kırıklığı yaşayarak partiden küsmüşlerdi. Özellikle yine Urfa’da isimleri dahi lanse edilmeyen mevcut vekillerin listede yer alması tepkilere neden olmuş, adeta AK Parti’de neler oluyor tartışması gündeme gelmişti.

AKRABALAR YİNE SEÇİLECEK Mİ?

7 Haziran Genel seçimlerinde Şanlıurfa’da aile partisi olarak görülmesine neden olan seçimlerde Mazhar Bağlı ve Hamide Sürücü’nün akraba olması tepkiye neden olmuş, kentte aile partisi olarak lanse edilmişti. Yine olası genel seçimlerde mevcut dayı yeğenin aday olma ihtimali ise merak konusu hale gelirken eski milletvekili olan fakat listeye giremeyenler ise aday olacağı öğrenildi.

ESKİ VEKİLLER YENİDEN ADAY OLACAK!

Şanlıurfa’da 24. Dönem Milletvekilliği yapan Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Emin Önen, Yahya Akman olası yine erken seçimlerde Milletvekili aday adaylığına başvuracağı beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in ise 3 dönem kuralının bitmesiyle yeniden milletvekili adaylığına Şanlıurfa’dan müracaat edeceği beklentiler arasında yer aldı.

NEBATİ VE GÜLPİNAR KÜSKÜNLÜĞÜ BİTECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 3 dönem kuralına takılmasıyla birlikte Bakanlık ve 1. Sıra adaylık listesinde Kasım Gülpınar büyük umut beklerken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’nin aday olması şahıslar arasında küskünlüğe neden olmuştu. Hâlbuki her kesimden takdir edilen ve aile yapısı ile kişiliğini ortaya koyan Kasım Gülpınar’ın 2. Sırada kalması partide adeta hayal kırıklığı yaşatmış ve küskünlüklere neden olmuştu.

NEBATİ, BEKLENTİLERE CEVAP VEREMEDİ!

Genel seçimlerde mutlaka Bakan istiyoruz çağrıları ve tepkileri üzerine Ak Parti tarafından Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati aday gösterilmiş ve birinci sıradan yer verilmişti. Seçim sonrası Milletvekili olan fakat Şanlıurfa’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in verdiği önemi vermediği gibi gelmeyen Nurettin Nebati gerek Sivil Toplum Kuruluşlarından gerek ise halk tarafından beklentilere cevap vermediği bir kez daha ortaya konuldu.

763 PROJE UÇTU, YAZISI KALDI

763 proje ile Şanlıurfa’da seçim vaadinde bulunan AK Parti İl teşkilatının olası erken seçimlerde bu vaatlerin uçtuğu sadece kitapta kaldığı görünüyor. Şuana kadar gelinen noktada ise 763 projeden herhangi bir çalışma yapılmadığı ise dikkat çekerken yine erken seçimde kaç proje ile sahaya inileceği merakla beklenir hale geldi.

AŞİRETLER ETKİLİ OLACAK MI?

Genel seçimlerde 12-0 beklentisi ile yola çıkan AK Parti Şanlıurfa İl teşkilatı 7 Haziran’da hüsrana uğramış 7 Milletvekili çıkarmıştı. Gerek listeden kaynaklanan tepkiler gerek ise aşiret ve feodal yapıyı önemsememesi seçim sonuçlarını değiştirirken Ak Parti’nin Urfa’da erken seçim olması halinde yapılan yanlışların tekrarlanmaması için aşiret ve feodal yapıya ağırlık vermesi bekleniyor.

SEÇİM GÜVENLİĞİ MERAK KONUSU!

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen canlı bombalı saldırının ardından adeta Türkiye üzerinde kaos yaşanmış doğu bölgesinde PKK ve Güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda onlarca şehit verilmişti. AK Parti’nin koalisyon kurma çalışması sonuçsuz kalırken erken seçim ihtimalini daha da çok arttırdı. Erken seçim halinde sandıkların korunma ihtimalinin ne kadar sağlıklı olacağı merak konusu olurken özellikle Viranşehir, Suruç ve Ceylanpınar’da seçimlerin güvenliği merak uyandırmaya başladı.

#

19 Ağu 2015 - 09:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.