Ergani’de Bir Günde 4 Çalıştay

Karacadağ Kalkınma Ajansı bölge planı kapsamında düzenlediği ilçe çalıştaylarının ilkini Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde gerçekleştirdi. Tarım

Karacadağ Kalkınma Ajansı, bölge planı kapsamında düzenlediği ilçe çalıştaylarının ilkini Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde gerçekleştirdi.

Tarım, Sanayi, Sosyal Politikalar ile Turizm konulu 4 çalıştaya, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ergani Belediyesi, Ergani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Ergani Ziraat Odası, Limak Çimento Fabrikası, Diyarbakır Müze Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Öğretmenevinde gerçekleştirilen çalıştaylarda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, “2013 yılı sonu itibariyle mevcut 9. Ulusal Kalkınma Planı ve Bölge Planının uygulama süresi dolmaktadır. Kalkınma Bakanlığı’nın verdiği yetkiyle, yeni dönem bölge planlar 2014-2023 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde ajans olarak bölge planı hazırlıklarına başladık. Bu çerçevede Diyarbakır ve Şanlıurfa’da il merkezlerinde ocak ayında bir dizi çalıştay gerçekleştirdik. Yerel dinamikleri yakalamak ve sorunları yerinde tespit etmek adına ilçelerimizde çalıştay yapma kararımız doğrultusunda Ergani’de ilk ilçe çalıştayımızı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin sorunların tespit edilmesi ve uygun çözüm önerilerinin katılımcı bir yöntemle tartışılarak geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ortak akıl ile olgunlaştırılacak bu fikirleri Kalkınma Bakanlığı’na sunacağımız bölge planına yansıtacağız” dedi. Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz ise, “İlçemizin sorunlarının yerinde tespit edilmesi, planlı ve etkili çözüm yöntemlerinin geliştirilmesi adına düzenlenen 4 Çalıştayı çok önemsiyoruz. Böylece ilçemizin tarım, sanayi, sosyal politikalar ile turizmdeki potansiyelini harekete geçirme şansımız olacaktır” diye konuştu.

Çalıştaylarda gerçekleştirilen anketler doğrultusunda belirlenen sorunlar ve çözüm önerileri hazırlanacak sonuç raporu ile ajansın hazırladığı bölge planında yer alacak.

#

14 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.