Ensarioğlu: Türkiye'de Kürtlerin Yaşadığı Yer Kürdistan'dır

Ak Parti'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Galip Ensarioğlu'na katıldığı bir televizyon programında Diyarbakır Büyükşehir

Ak Parti'denDiyarbakırBüyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olanGalip Ensarioğlu'na katıldığı bir televizyon programındaDiyarbakırBüyükşehir Belediye BaşkanıOsman Baydemir'in kullandığı, 'TürkiyeKürdistanı' ifadesi soruldu. Ensarioğlu. "Türkiye'de Kürtlerin yaşadığı coğrafyaKürdistan'dır.

Bu bir ırkın yaşadığı bir coğrafyayı tarif eder. Bu bölünmeyi çağrıştıran bir ifade değildir" dedi.

"KÜRTLERİN YAŞADIĞI YER KÜRDİSTAN'DIR"

TürkiyeKürdistanifadesinin farklı anlaşılabileceğini belirten Ensarioğlu, "İran'da 5 milyon Kürdün yaşadığı bölgeKürdistan'dır.İranAnayasası bunu böyle tanımlamıştır.

Irak Anayasası da böyle yapmıştır. Yine birinci Meslis'te Lazistan vardı,Kürdistanvardı.

Bu terimleri bizzat Atatürk kullanmıştı. Kürtlerin yaşadığı her coğrafyayaKürdistandemekten imtina etmem, çekinmem, ben de Kürdüm ve orada yaşıyorum. Fakat "TürkiyeKürdistan" ifadesi farklı algılanabilir."dedi.(haber.com)

#

04 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.